• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanoje otkrio ko umjesto Rikarda napada Fejnord: Spreman i "Markec", a Fejsa je daleko i od tima i od svega

Autor Haris Krhalić

Partizan u četvrtak uveče igra jako bitan meč protiv Holanđana, ali neće moći da računaju na svog najboljeg strijelca.

 Aleksandar Stanojević o meču sa Fejnordom Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Još jedan četvrtak, još jedna najvažnija evropska utakmica u sezoni. To je ono što je Partizan uspio ove sezone - da iznova pomjera granice i poslije tri kvalifikacione runde, grupne faze i plej-ofa u nokaut fazi, stigne i do nova dva susreta u Konferencijskoj ligi. Rival je Fejnord koji dolazi u Beograd (četvrtak 18.45), a u Humskoj se nadaju što boljem rezultatu.

Kako kaže trener Aleksandar Stanojević, njegova ekipa se izborila za istorijske mečeve i sada je na njima da uživaju.

Stanojević je na konferenciji za medije govorio i o Crvenoj zvezdi i selektoru Piksiju, a imao je štošta da kaže i o narednom rivalu - Fejnordu.

"Ne očekujemo njihovu defanzivnu orijentaciju. Oni uvijek imaju preko 20 udaraca na protivnički gol po utakmici, tako nastupaju gdje god da igraju. E sad da li ćemo mi sputati njih u tome ili oni nas, vidjećemo. Napadaju sa dosta igrača, opasni su i po bokovima i po centrali. Dosta udaraca imaju na protivnički gol."

On je otkrio da će Marko Milovanović početi meč u napadu umjesto suspendovanog Rikarda Gomeša, a kako kaže, činjenica da napadač Fejnorda Gus Til neće igrati za Holanđane njemu ne mijenja mnogo.

"Oni imaju uvijek rješenja, imaju dosta igrača u rosteru. On je sigurno dobar igrač koji se nije pokazao u Spartaku iz Moskve. Ovdje igra u životnoj formi. Ali ni nama ne igra Rikardo, najbolji igrač, tako da ne razmišljam na taj način."

Stanojević je potvrdio da je Lazar Marković spreman za meč poslije dobijenog udarca protiv Spartaka, ali Marko Jevtović je pod upitnikom.

"Lazar je spreman za utakmicu, može od početka. Da li će početi, vidjećemo, trebalo bi da počne. Jevtović je trenirao juče prvi dan poslije bolesti, vidjećemo danas kako se osjeća i odlučićemo neposredno pred utakmicu. Ne znamo za njega, iskreno. Popović će braniti, budućnost je kluba. Kad imate kvalitet, uvijek ću se opredijeliti za mlađeg igrača. Mogu da vam kažem i da li će igrati Miletić ili Živković, ali mi je malo onako... Malo je neprofesionalno baš sad da kažem. Mogu kasnije privatno da vam kažem."

On je otkrio i kakva je situacija oko Ljubomira Fejse.

"Fejsa je daleko od ekipe i od 18 (igrača u protokolu, prim. aut.) i od treninga i od svega. Nažalost je tako. Imao je povredu lakše povrede u Turskoj, koja se ispostavila da ne može još da se oporavi. To je frustrirajuće za nas, ove tri utakmice smo igrali bez tri defanzivna zadnja vezna. Teško je i onda morate da radite neke druge stvari."

Prethodni put kad je Partizan stigao do četvrtfinala nekog UEFA takmičenja, Milko Đurovski je bio junak crno-bijelih u dvomeču protiv Groningena 1990. godine.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

"Onaj gol, što je van svih fudbalskih logika, kad je bocnuo loptu sa felšom, to se ne zaboravlja... Fejnord je veliki klub izuzetne tradicije, igraju izuzetan fudbal. Ne znam šta može da se desi, ali lično, nama je titula prioritet. Ali dolazite u situaciju da pišete istoriju i da ne možete da kalkulišete. Šta ja mogu da uradim, da sutra ne stavim šest igrača? Ne mogu to da uradim. Imamo istorijsku utakmicu... Naravno da mislim da nam je titula prioritet, ali nije prirodno da izađemo drugačije sutra. Imate obavezu prema veličini našeg kluba. Izlazimo bez kalkulacija, a poslije utakmice ćemo razmišljati za dalje. Da li smo sposobni da igramo na tri dana, pokazaće vrijeme."

Stanojević je još malo analizirao igre Fejnorda.

"Protiv Alkmara je trebalo da pobjede, protiv Groningena su bili za nijansu slabiji. Da ih ne analiziram previše sad, ali dobra utakmica protiv AZ-a gdje su zaslužili više. Gledali smo dosta utakmica njihovih. Nisu igrali posljednju utakmicu dobro. Prije toga nisu neke utakmice takođe, ali podigao ih je trener Slot sigurno. Ofanzivan je, dosta rizikuju. Evropska utakmica na našem stadionu, nikad ne znate kako će to ići. Sigurno da će biti dinamična utakmica, biće dosta trke..."

Na kraju, kaže da je normalno da u Partizanu malo strahuju zbog toga što i dalje njegov tim igra na tri fronta, u trenucima kada se bori za titulu.

"Imamo strah, naravno. Ali nemamo kud. Šta možemo? Sami sebi smo to nametnuli. Imamo strah, prirodno je. Ne znaš kako ćeš se istrošiti i koliko, tako da čekamo da vidimo kako će to izgledati", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC