• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde kojim ruši 0:3 i Rendžers: Stankovićeva "finta" sa Pavkovim, ne očekujte dva napadača!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda protiv Rendžersa u četvrtak od 18.45 igra revanš meč osmine Lige Evrope. Stanković želi četiri gola na "Marakani", ali neće grlom u jagode...

 sastav crvene zvezde za utakmicu protiv glazgova  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je igrala vrlo dobro na "Ajbroksu" i izgubila je 3:0 protiv Rendžersa pošto se ispromašivala i nije imala dovoljno sreće, pa je jako teško ispraviti mane na koje objektivno ukazuje samo rezultat.

Normalna reakcija na "minus tri" je naravno ofanziva od prve minute, ali Dejan Stanković je sada već dovoljno iskusan da neće "planuti" i na teren poslati tim koji se inače šalje kada vam gori pod nogama... Zato je dolazak Milana Pavkova na konferenciju za medije bila svojevrsna "finta" za Rendžers koji upravo to očekuje.

Možda će vas zanimati

Djeluje logično da je Stanković želio da poruči time da će Crvena zvezda početi sa dvojicom napadača na "Marakani", ali je to ipak opcija kad zagusti, odnosno ako rezultat na semaforu ne bude povoljan za srpskog šampiona...

Zbog toga Zvezda neće previše stvari promijeniti u svojoj igri u odnosu na ono što smo viđali ovog proljeća - i najvjerovatnije ćemo je ponovo isprva gledati u formaciji 4-3-3, kasnije možda i u raznim varijantama sa dva izrazita špica. Što da ne i u hibridnoj formaciji u kojoj i Dragović igra napadača?

Za početak, na golu će biti Milan Borjan koji će morati da bude na visini zadatka u kontrama kojih će Rendžers sigurno imati dosta, a na njemu je da zaustavi Morelosa, Kenta i ostale - ako ne stigne odbrana.

U zadnjoj liniji standardna četvorka - Pičini po desnom, Rodić po lijevom boku, a u centru odbrane Eraković i Dragović. "Osigurač" ispred njih biće Sanogo, dok će na mjestima "osmice" ponovo igrati Srnić i Kanga. Ovoga puta Srnić će morati da pomogne i u ofanzivi, kao što je to bilo u "vječitom" derbiju, dok je jasno da će Kanga imati dozvolu da šutira kada god mu se ukaže prilika.

Znao je već dosta puta da pokaže srce u velikim utakmicama, posebno ga "nosi" huk Marakane, dok Zvezda od njega ovoga puta mora i da ima sigurnog izvođača prekida, odnosno mora bolje nego u Glazgovu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Ivanić će inicijalno igrati na mjestu lijevog krila, a Katai desnog, međutim to su zabravo "slobodne role" i ništa im nije nedozvoljeno. Upravo kada igraju bez ograničenja i najbolje funkcionišu, a Zvezda najviše profitira pošto je veza koju njih dvojica imaju u razumijevanju važnija od svake formacije.

Jedina promjena u odnosu na Glazgov biće Pavkov u špicu umjesto Ohija uz nadu da će se ponoviti Liverpul.

Kada je Pavkov raspoložen, i kada cijeli stadion vjeruje u njega, pretvara se ne u dva puta boljeg fudbalera kao ostali njegovi saigrači - nego bar deset puta boljeg. Ohi će dobiti priliku da sa klupe postigne svoj prvi evropski gol u Zvezdi i mjesto na klupi nije poruka da mu ne veruju, nego baš suprotno - imaju plan kada će riješiti utakmicu.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Crvene zvezde za Rendžers:

Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić, Kanga - Ivanić, Katai i Pavkov.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC