• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marakana je najneprijateljskiji stadion na svijetu!" Legenda Milana pamti pakao protiv Zvezde - Nikad to nisam vidio...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni Arigo Saki govorio je Britancima o atmosferi koju prave navijači Crvene zvezde u sklopu najave utakmice protiv Rendžersa.

 arigo saki o stadionu i navijačima crvene zvezde Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Bliži se utakmica Crvene zvezde i Rendžersa u okviru revanš meča osmine finala Lige Evrope, u kojem će šampion Srbije pokušati da nadoknadi 0:3 iz Glazgova i pred svojim navijačima ostvari senzaciju.

Dejan Stanković se nada preokretu, a medijima na Ostrvu je ovaj meč bio povod za tekst o stadionu "Rajko Mitić", popularnoj "Marakani". O tome koliko strašnu atmosferu navijači Crvene zvezde mogu da naprave, razgovarali su sa, ni manje ni više, legendarnim Arigom Sakijem!

Možda će vas zanimati

Čovjek koji je napravio pravu revoluciju u evropskom fudbalu i koji je sa Milanom osvojio titule prvaka Evrope 1989. i 1990. godine, imao je priliku da sa "rosonerima" bude protivnik Zvezde.

Bili su to čuveni mečevi 1988. godine, od kojih je onaj u Beogradu bio prekinut zbog magle, a britanski "Tajms" naslovio je tekst riječima da je Marakana najneprijateljskiji stadion na svijetu. To su, uostalom, riječi samog Sakija.

"Nikada nisam vidio ni čuo takvu publiku. Za revanš su bile otvorene kapije i kasnije nam je rečeno da je bilo između 100.000 i 120.000 ljudi. Naš izvršni direktor Adrijano Galijani je ušao u svlačionicu prije utakmice i rekao nam da tamo gdje je dan ranije bio jedan red, sada su dva ili tri. Rekao je da ne smijemo da se plašimo, ali moglo bi se reći da je mislio suprotno", prisjetio se Saki.

Čovjek koji je Italiju vodio do finala Svjetskog prvenstva 1994. je nastavio u dahu.

"Atmosfera u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim drugim na svijetu. Uz to treba dodati da je Zvezda bila pravi tim, sa sjajnim individualnim igračima koji su osvojili Kup šampiona nekoliko godina nakon što smo ih pobijedili sa Milanom. Sjećam se, međutim, da u obje utakmice jednostavno nisu željeli da napadnu. Sa Rendžersom, poslije poraza 0:3 u Glazgovu, Crvena zvezda neće imati druge opcije osim da napadne, tako da bi to trebalo da bude potpuno drugačije iskustvo od onog koje smo imali na teren", poručio je Arigo Saki.

Meč Crvena zvezda - Rendžers na programu je u četvrtak od 18.45 časova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC