• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija se oprostila od Mundijala i od legende: Više nema razloga da igra fudbal - povlači se?

Autor Haris Krhalić

Po svemu sudeći, čuveni defanzivac je završio i sa reprezentacijom i sa karijerom

 Đorđo Kjelini ide u penziju Izvor: Profimedia / Jonathan Moscrop / Sportimage

Dan poslije šokantnog poraza od Sjeverne Makedonije, koji je Italiju drugi put u nizu ostavio bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, tamošnji mediji pišu da će kapiten reprezentacije Đorđo Kjelini na ljeto završiti karijeru. I to ne samo da će se oprostiti od nacionalnog tima, već će potpuno ostaviti fudbal!

"Gazeta delo Sport" pisala je još u decembru da bi čuveni defanzivac u 38. godini mogao da se potpuno povuče pod uslovom da Italija ne ode na Mundijal. Na njegovu veliku žalost, upravo to se dogodilo, pa će momenat u kojem ga je Luis Suarez ugrizao u Brazilu 2014. ostao i dalje posljednji momenat italijanske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Zvuči nevjerovatno, ali je tačno.

Uprkos tome što poznati defanzivac Juventusa ima ugovor sa "Starom damom" do 2023. godine, postoji realna mogućnost da se povuče ranije. Prošlog ljeta, on je kao kapiten podigao titulu prvaka Evrope, a nakon toga je potpisao dvogodišnji ugovor, sa jasno izraženom željom da poslije osam godina ponovo zaigra na Mundijalu. Ipak, ona mu neće biti ostvarena.

Neposredno poslije šokantnog poraza od Makedonaca, Kjelinij nije htio da se izričito izjasni o tome da li je kraj, ali je praktično nemoguće da bi on mogao da nastupi na Mundijalu 2026.

Iako je debitovao za nacionalni tim još 2004. pod vođstvom Marčela Lipija, redovan član ekipe postao je 2007, a sa njom je bio na velikim takmičenjima od 2008, kada ga je Roberto Donadoni odveo na Evropsko prvenstvo. Dvije godine ranije, kada je Italija postala šampion svijeta u Nemačkoj, Kjelini je ipak tad bio premlad da bude dio nezaboravnog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC