• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na Mundijalu - ovo se nije desilo 84 godine: Katar ne otvara turnir, prva utakmica u ponedjeljak u 11 ujutru!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Posljednji put na otvaranju Svjetskog prvenstva nije igrao ni domaćin turnira ni branilac trofeja davne 1938. godine, a u Kataru je ta čast pripala reprezentacijama koje nisu učestvovale na prošlom Mundijalu!

 senegal i holandija otvaraju mundijal 2022 Izvor: ProfimediaYouTube/MetalGlass/Printscreen

U petak je održan žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a u međuvremenu je određena i satnica čitave grupne faze takmičenja!

Srbija zna na kojim stadionima će igrati protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske, a sada znamo i da Mundijal neće otvoriti ni domaćin Katar, ni branilac trofeja.

Možda će vas zanimati

A tako nešto nije se dogodilo od 1938. godine. Tradicija je narušena, pošto će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti otvoreno utakmicom Senegala i Holandije!

Da sve bude neobičnije, radi se o selekcijama koje nisu ni igrale na prošlom Mundijalu, a taj meč na programu biće u ponedjeljak 21. novembra u 11.00 po našem vremenu. Senegal i Holandija će igrati na stadionu "Al Tumama" iz istoimenog mjesta, a može da primi 40.000 gledalaca:

Do sada je praksa bila da uvijek prvi meč igra domaćin (ili makar branilac trofeja kao Francuska 2002. godine). Ipak, sada će Katar igrati tek treći meč prvog dana, protiv Ekvadora od 17.00 časova. 

Objavljen je kompletan raspored Svjetskog prvenstva, a Srbija će svoje mečeve igrati 24. i 28. novembra protiv Brazila i Kameruna, kao i 2. decembra protiv Švajcarske. Meč protiv Kameruna će biti u jutarnjem terminu, dok će preostala dva "orlovi" igrati od 20.00 po srednjeevropskom vremenu.

Inače, Srbija će meč protiv Švajcarske igrati na stadionu "974" u Al Vakri, koji je izgrađen uz pomoć 974 kontejnera, a biće potpuno rastavljen po završetku Mundijala. Pogledajte kako izgleda neobični stadion "974":

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC