• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi, to se ne smije! Potez selektora Srbije o kom priča cijeli svijet: Donijeli mu pehar, a on nije mogao da odoli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mnogi ljubitelji sporta smatraju da je loš znak kada dodirnete trofej prije nego što to zaslužite na terenu, ali selektor "orlova" je morao da ga dodirne...

 dragan stojković dodirnuo boginju Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je u petak da će na Svjetskom prvenstvu u Kataru nastupati u grupi "G" protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, čiji selektor Rigober Song ne zna nijednog igrača "orlova".

Saznali su i da će dva meča grupne faze završiti oko ponoći, kao i na kojim stadionima će igrati. Poslije teškog žrijeba, teško da postoji iko ko vjeruje da će Srbija osvojiti Mundijal, ali kako stvari stoje, selektor Dragan Stojković Piksi ima baš veliku želju da podigne trofej!

Možda će vas zanimati

Ono što mnogi smatraju za "kletvu" i "loš znak", uradio je upravo selektor Srbije poslije žrijeba u Dohi - dodirnuo je pehar namijenjen pobjedniku Svjetskog prvenstva!

Poslije ceremonije žrijeba, selektori 29 reprezentacija koje su se plasirale do sada u Katar, stali su da se fotografišu pored čuvene "boginje", trofeja koji je podizalo samo osam različitih reprezentacija.

U prvom planu bio je Didije Dešan, selektor Francuske, aktuelnog prvaka svijeta, a odmah do njega bio je i Piksi, njegov nekadašnji saigrač iz Olimpika iz Marseja. Sa druge strane je stajao Fernando Santoš, selektor Portugala, a pored je bio i Zlatko Dalić, finalista sa Hrvatskom prije četiri godine.

Ipak, Piksi je jedini uradio "ono što se ne smije" - dodirnuo je trofej, što se među ljubiteljima fudbala kolokvijalno smatra za loš znak. Zanimljivo je i da je Dešanov izraz lica govorio da je to ipak pehar koji samo on smije da dodiruje, kao što je uradio kada ga je donio na binu.

Dodirivanje pehara prije nego što ga osvojite je nešto što se ranije pokazivalo kao loš predznak. Možda i najpoznatiji primjer te vrste je potez Đenara Gatuza, kada je na poluvremenu finala Lige šampiona 2005. pri vođstvu Milana 3:0 dotakao poznati pehar, a njegov tim na kraju šokantno izgubio od Liverpula.

Piksi nikada nije bio bliži čuvenoj "boginji", a ko zna, možda baš on dokaže da kletva zapravo ne postoji i 18. decembra podigne trofej na velelepnom stadionu "Lusail":

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC