• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otišao je najveći i najbolji Sarajlija" – upaljeni reflektori na Grbavici, na Vijećnici lik Ivice Osima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sarajevo se oprašta od legendardnog Ivice Osima.

 Sarajevo se oprašta od legendardnog Ivice Osima. Izvor: Anadolija

Fudbalski svijet oplakuje legendu jugoslovenskog fudbala, Ivicu Osima koji je preminuo danas u Gracu u 81. godini života.

Brojni sportisti i klubovi oprostili su od "Štrausa sa Grbavice", "Švabe" koji je ostavio dubok trag u fudbalu i kao igrač i kao trener, a svojim igračima i prijateljima davao dragocjene savjete, koje će pamtiti zauvijek.

Možda će vas zanimati

 O veličini lika i djela Ivice Osima govori i priča iz Saudijske Arabije koju je ispričao nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža, Velibor Pudar, ali i brojne poruke njegovih prijatelja, istinskih veličina u svijetu sporta.

Jedan od njih, legendardni Bogdan Tanjević oprostio se od Osima tokom dana porukom na twitteru.

"Moj dragi drug, čitavog života, moj komšija, njegova djeca, njegova Asima, svi mi … u najtežoj boli… otišao nam je NAJVEĆI I NAJBOLJI SARAJLIJA…na slici, nakon sto smo Ivica Šarić i ja otpjevali ..Konjuh planinom… njemu u čast", napisao je Tanjević.

Sarajlije se ove večeri opraštaju od, „Štrausa sa Grbavice“ upravo na stadionu Željezničara, na kojem su u 19:41 upaljeni reflektori simbolično jer je 1941. godina njegovog rođenja, a bilo je planirano da budu upaljeni 81 minutu.

Klub je otvorio kapije, a veliki broj navijača, ali i ljubitelja fudbala došao je da oda počast popularnom "Švabi".

Njegov lik zablistao je i na sarajevskoj Vijećnici tokom večeri.

Izvor: Anadolija

Proslavljeni bh. fudbaler Faruk Hadžibegić rekao je da je otišao veliki Sarajlija i da je imao privilegiju da bude blizak sa Osimom i njegovom porodicom.

"Kad sam jutros saznao za tužnu istinu, nisam mogao vjerovati. Šokiralo me je. Ja i supruga smo se pogledali i nismo hteli vjerovati. Znam da nije bio u najboljem stanju, ali daleko da se ovo desi. Tužan sam. Otišao je veliki Sarajlija, veliki Bosanac i Hercegovac, čovjek sa puno vrijednosti. Ostaćemo svi sa lijepim uspomenama. Ja sam bio blizak sa njim i sa porodicom i to osjećam kao privilegiju. Saučešće porodici, a njegov rad i djelo ostaće vječni", rekao je Hadžibegić za Avaz.

Miralem Pjanić istakao je da smo izgubili velikog čovjeka kojeg su svagdje poštovali.

"Velika tuga i žalost. Iznenadio sam se i nisam očekivao. Izgubili smo velikog čovjeka. Velikog Bosanca. Možda jedna od najvećih ličnosti naših generalno . Svsgdje su ga voljeli i poštovali. Da mu dragi Allah dž.š. podari dženet", poručio je Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC