• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema teorija zavjere, nema popuštanja: Jakirović najavio poštenu borbu do kraja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Zrinjskog teoretski su osigurali titulu, pa u posljednjih pet kola sezone ulaze rasterećeno i bez rezultatskog pritiska, ali trener "plemića" Sergej Jakirović naglašava da opuštanja neće biti.

 Sergej Jakirović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog već su osigurali sedmu titulu šampiona BiH, uručeni su im pehar i medalje, pa u preostalih pet kola m:tel Premijer lige BiH mogu odigrati rasterećeno, bez rezultatskog pritiska.

Ipak, "plemići" se sigurno neće opustiti, nastojaće da osvoje što više bodova do spuštanja zavjese na tekuću sezonu, što je najavio i njihov šef stručnog štaba Sergej Jakirović uoči sutrašnjeg dvoboja sa Slobodom u Tuzli (18 časova).

Možda će vas zanimati

"Profesionalno, maksimalno ozbiljno odradićemo ostatak sezone. Idemo protivniku koji želi bodove kako se ne bi doveo u neprijatnu situaciju. Muče se ovog proljeća, protiv Leotara konačno su konačno pobijedili, tako da nas čeka zahtjevna utakmica", istakao je Jakirović.

Zrinjski na ovom meču neće biti kompletan. Nedostaje nekoliko igrača koji su već duži period van stroja, dok su se pojavili i novi problemi.

"Imamo određenih problema sa virozom (Barišić i Janković), ali hvala Bogu niko nije pozitivan na koronu. Zarotiraćemo neke pozicije, a isto tako želimo dati priliku igračima koji su manje igrali do sada da se pokažu, dokažu i da vidimo na koga možemo ozbiljno računati u narednoj sezoni", rekao je Jakirović, koji takođe neće moći računati ni na odranije povrijeđene Hadžića, Kamenara, Tičinovića i Juranovića, dok je dobra stvar povratak Boje nakon povrede i on bi trebalo da zaigra protiv Slobode.

Pogledajte kako su Mostarci proslavili titulu...

Bez rezultatskog imperativa, teško je očekivati da igrači koji su već obezbijedili titulu odigraju svaki meč na maksimumu. Vrijedno su Mostarci radili tokom cijele sezone da bi stigli tu gdje jesu, tako da sada imaju tu mogućnost da više ne moraju da "zapinju".

"Teško je u potpunosti zadržati fokus. Vidjelo se i na početku utakmice protiv Širokog Brijega da smo bili opušteniji, imali grešaka, ali mogu i oni sebi priuštiti slabije poluvrijeme. Želimo pobjeđivati i dalje i ako nam se ukaže prilika nastojaćemo uzeti tri boda u Tuzli. Naravno da se pita i Sloboda, poštujemo ih, ali želimo dati sve od sebe i uveseliti naše navijače."

Mostarce u finišu sezone očekuju utakmice sa ekipama koje se bore za opstanak. Nakon Slobode, prvo će odmjeriti snage sa gradskim rivalom Veležom, a potom slijede dueli sa timovima iz samog dna: Posušjem, Leotarom i na zatvaranju prvenstva Rudar Prijedorom.

"Nema teorija zavjere, nema popuštanja. Možemo dati priliku nekim novim momcima, što je normalno, ljudi su to zaslužili svojim treninzima i radom, ali nema nikakvog puštanja. Želimo pošteno igrati do kraja i ozbiljno odraditi sve mečeve", poručio je trener novog bh. šampiona Sergej Jakirović.

Zrinjski uoči 29. kola m:tel Premijer lige BiH ima 73 boda, čak 23 više od drugoplasirane Tuzle siti.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 29. KOLO:

U petak:

Sarajevo - Radnik (18.00)
Sloboda - Zrinjski
Velež - Rudar Prijedor (20.00)

U subotu:

Posušje - Leotar (17.00)

18. maja:

Željezničar - Borac (18.00)
Široki Brijeg - Tuzla siti

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC