• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edin Džeko o Petevu: "On radi dobar posao, žao mi je što nije dočekan na dobar način"

Autor Haris Krhalić

Edin Džeko je u razgovoru za bugarski "Kod sport" je govorio o mnogim temama, a između ostalog i o Ivajlu Petevu, selektoru naše reprezentacije.

 Edin Džeko o Ivajlu Petevu Izvor: Anadolija

Pred Bosnom i Hercegovinom se nalaze četiri utakmice Lige nacija koje će biti odigrane u junu. Selektor Ivajlo Petev će uskoro objaviti spisak za ove mečeve, a očekivano je kako će "zmajeve", sa kapitenskom trakom na ruci, predvoditi Edin Džeko.

Upravo je on u razgovoru za bugarski "Kod sport", a koji je prenio trud.bg, govorio o odnosu sa selektorom Petevom, ali i o šansama BiH da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo 2024. godine te završnici Serije A.

Možda će vas zanimati

"Dijamant" je imao samo riječi hvale za bugarskog stručnjaka.

"Radi dobro, što se vidjelo u prethodnim kvalifikacijama. Nije istina što neki govore o njemu, da nije uradio dobar posao. Mislim da u prošlim kvalifikacijama nismo dobro odigrali samo jednu utakmicu, a to je protiv Finske kod kuće. Nažalost izgubili smo taj meč i šanse za baraž. Ipak, mislim da je generalno ovaj kvalifikacijski ciklus bio dobar, jer u momčadi ima dosta mladih igrača. Trener je bio nov, morao je uvesti i nametnuti svoje taktičke stavove. Vjerujem da ćemo sada biti potpuno spremni za nadolazeće kvalifikacijske utakmice", rekao je Džeko.

Napadač Intera smatra kako Petev nije uradio ništa s čime bi bio dočekan u reprezentaciji na način na koji je dočekan.

"Najviše mi je žao što kada je došao, nije dočekan na dobar način. Neki naši ljudi gledaju na druge na temelju onoga što im je neko rekao. Međutim, od prvih dana ovdje pokazao se kao veliki profesionalac. Tijekom utakmica pokazao je da ima svoje ideje. I općenito, mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. Još uvijek žalim zbog te utakmice s Finskom, jer je ova momčad koju je vodio zaslužila puno više od onoga što je u konačnici postigao", rekao je Edin.

Džeko je optimističan kada je u pitanju plasman na Euro 2024. godine.

"Iskrenost je jedna od prepoznatljivih osobina selektora Peteva. Uvijek je iskren prema nama. Sve nam govori u oči – što se od nas očekuje ili što nismo učinili kako treba. Upravo to očekujemo od njega – da nam hrabro i otvoreno kaže kako stvari stoje", rekao je Džeko te dodao:

"U momčadi ima mladih igrača, ima iskusnijih poput mene. I neću kriti – oni stariji zajedno s Petevom pokušavaju pomoći mladima da krenu pravim putem. Samo tako ćemo uspjeti ispuniti svoj cilj – nastupiti na Evropskom prvenstvu".

Kapiten naše reprezentacije još ne gubi nadu u osvajanje „Skudeta“ . Dijamant smatra kako je Inter malo „usporio“ u posljednjim utakmicama, ali ističe kako je do kraja sve moguće.

Džeko je još rekao kako je fudbal zavolio zbog oca koji ga je odmah nakon rata odveo na trening Željezničara i kako je tada zapravo sve počelo. "Dijamant" je otkrio kako je trenirao košarku te da je to možda razlog zašto je toliko narastao.

Prisjetio se napadač Intera i Svjetskog prvenstva u Brazilu i utakmice na legendarnoj Marakani.

"Bili smo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i igrali smo na mitskoj Marakani, jednom od najpoznatijih stadiona, i to ne protiv bilo koga, nego protiv Argentine s Mesijem koji je jedan od najboljih igrača svijeta, za sve nas je to bilo iskustvo koje nećemo zaboraviti, Nismo uspjeli proći grupnu fazu, ali sada se nadam da će Ivajlo Petev odvesti nas ponovo na veliko prvenstvo", zaključio je najbolji strijelac u istoriji naše reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC