• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski vicešampion mora težim putem: Srbin osvojio Ligu Evrope, ali to ne valja za Superligu Srbije!

Autor Dušan Ninković

Ekipa koja izgubi u borbi za šampionsku titulu u Superligi Srbije, krenuće kvalifikacije u Ligi Evrope od treće runde i imaće dvije prepreke.

 Srpski-vicesampion-u-trecem-kolu-kvalifikacija-za-Ligu-Evrope Izvor: MN PRESS

Iako na prvi mah djeluje da srpska Superliga i finale Lige Evrope nemaju previše dodirnih tačaka, meč koji je sinoć odigran u Sevilji utiče i na sprske klubove. Ajntraht je savladao Rendžers nakon boljeg izvođenja penala, a to je otežalo evropske kvalifikacije srpskom vicešampionu!

Da je škotski tim osvojio Ligu Evrope, drugoplasirani tim srpskog prvenstva počeo bi kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone tek od plej-of runde, odnosno imao bi zagarantovano mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige. Ovako, krenuće jedan stepenik ranije.

Do trofeja je stigao Ajntraht iz Frankfurta koji kroz domaće prvenstvo nije obezbijedio učešće u Evropi naredne sezone, pa će to napraviti određena pomjeranja u evropskim kvalifikacijama narednog ljeta. Srpski vicešampion moraće da krene od trećeg kola kvalifikacija i da preskoči dvije prepreke kako bi se našao u grupnoj fazi Lige Evrope.

O tome ko će biti predstavnik Srbije u ovom takmičenju odlučiće posljednje kolo Superlige. Nakon promjena koje su napravljene juče, ti mečevi će se igrati u nedjelju. Crvena zvezda će na svom terenu igrati protiv Voždovca i dovoljan joj je bod za titulu, dok će Partizan ugostiti Radnički iz Niša i nadati se senzaciji nekoliko stotina metara od Humske.

Podsjećamo, isti rivali će igrati finale Kupa Srbije za sezonu 2021/22, a tek treba da saznamo ko će biti domaćin tog meča.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC