• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakarić za MONDO o povratku u Borac: U kontaktu sam sa upravom, sve je moguće!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"U kontaktu sam sa ljudima iz Borca, tako da sve je moguće i sve je otvoreno za moj povratak u Borac", potvrdio je krilni napadač.

 Zakarić o povratku u Borac - Sve je moguće Izvor: Promo/FK Borac

Goran Zakarić bio je jedan od najvažnijih igrača banjalučkog Borca prije nego što je krajem januara otišao u Ohod Al-Medinu, a uprkos tome što je posljednjih pet mjeseci proveo u Saudijskoj Arabiji ostao je najbolji asistent Premijer lige BIH sa deset uspješnih dodavanja.

Upravo zbog njegovog kvaliteta i izuzetnog doprinosa uspjesima ekipe, navijače Borca obradovala je informacija da bi se Zakarić mogao vratiti na Gradski stadion.

Da to nije samo glasina, potvrdio je i sam Zakarić u kratkom razgovoru za MONDO.

"Vratio sam se iz Saudijske Arabije, gdje mi je istekao ugovor nakon što nismo uspjeli da izborimo plasman u Superligu, tako da sam slobodan igrač. U kontaktu sam sa ljudima iz Borca, tako da je sve moguće, sve je otvoreno za moj povratak", rekao je Zakarić i dodao da ima još nekoliko ponuda.

“Imam nekoliko poziva i iz inostranstva za neke klubove, a i iz BIH od klubova iz vrha tabele, pa ćemo vidjeti šta će biti”.

Ukoliko Zakarić dogovori povratak u Borac sarađivaće sa Nenadom Lalatovićem, koji je vodio Radnički iz Niša u sezoni 2018/19 kada je Zakarić igrao za Partizan.

“Svi znamo ko je i šta je Nenad Lalatović, i sigurno da će napraviti dobre stvari u Borcu i donijeti nešto novo u bh. fudbal. Gdje god je radio napravio je dobre rezultate i vjerujem da će i sa Borcem uspjeti da ostvari ciljeve koji budu zadani pred početak sezone”, zaključio je Zakarić.

Uprava Borca ovog ljeta ima pune ruke posla, a paralelno sa imenovanjem novog trenera radi se i na formiranju ekipe za narednu sezonu.

Za sada su osim bivšeg trenera Tomislava Ivkovića i pomoćnika Armanda Marencija, klub napustili i igrači Ferhad Ajaz, Panajotis Moraitis, Goran Brkić i Toni Jović, dok se čekaju prva pojačanja.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Dobar igrač. Potreban Borcu

Mnk

Obicni mesetar, za 100km vecu platu otice u rekrativo (bez uvrede na racun kluba, samo radi poredjenja). Dobar igrac ali nazalost losa licnost i nevjerujem da bi izdrzao kod Lalatovica vise od 2 mjeseca.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC