• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junak večerašnje pobjede poručio: Danas smo pokazali svašta, igru briši, bodove piši!

Autor Haris Krhalić

Edin Džeko zadovoljan je večerašnjom utakmicom.

 Edin Džeko nakon pobjede nad Finskom Izvor: JASMIN BRUTUS/EPA

"Zmajevi" su na Bilinom polju u okviru 4. kola Lige nacija savladali reprezentaciju Finske sa 3:2. Junak večerašnje pobjede bio je Edin Džeko koji je izborio penal i pogodio dva puta večeras.

Naš kapiten je kratko prokomentarisao utakmicu protiv Finske.

"Danas smo pokazali svašta nešto - slabosti, dobre stvari, karakter, pogotovo jer tu ima dosta mladih igrača koji su odigrali 3-4 utakmice u devet dana i sigurno nije bilo lako. Ovo što smo danas napravili duplo vrijedi. Ušli smo jako dobru utakmicu, zabili gol, čak imali još neku šansu za 2:0 i iz dvije polukontre primili smo ta dva gola, ali sigurno da je to plod umora, dekoncentracije, jer smo svi imali napornu sezonu i nije bilo lako igrati. Finci su promijenili šest-sedam igrača i bili su dosta svježiji. Malo smo ušli u paniku nakon tog drugog njihovog gola. Na kraju smo promijenili formaciju i taktiku i bilo je mnogo bolje", rekao je Džeko za BHT dodavši:

"Igru briši, bodove piši, to je uvijek bilo najbitnije. Kada pobijedimo, nađe se neka mana, a kada izgubimo... Ne valja ni ovako ni onako. Finska je jedna jako dobra reprezentacija i to su danas pokazali. Ljudi bezveze podcjenjuju Finsku. Danas su pokazali da su ekipa koja ima ideju, zna šta radi".

Džeko je sa večerašnja dva gola pretekao Zlatana Ibrahimovića po golovima u dresu reprezentacije i sada zauzima deveto mjesto.

"To je sada manje - više, najbitnije da smo pobijedili. Drago mi je da sam danas dao ta dva gola i da smo uzeli tri boda i da možemo mirno na odmor", zaključio je Džeko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC