• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kupila fudbalera za 2 miliona evra: Postaje peti najskuplji u istoriji kluba!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je dovela veliko pojačanje za Ligu šampiona, potpisuje Osman Bukari.

 crvena zvezda dovela fudbalera za dva miliona evra  Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je dovela drugo pojačanje u ljetnom prelaznom roku. Nakon potpisivanja Kingsa Kangve, obezbijeđen je dolazak i Osmana Bukarija, kao što je MONDO i najavio prije pet dana.

Zvezda će za desno krilo Genta platiti 2.000.000 evra, dok će i 10 odsto od idućeg transfera Osmana Bukarija ići na račun belgijskog kluba. Sve je dogovoreno i oko plate sa Bukarijevim agentom, tako da će prema našim informacijama fudbaler iz Gane već danas biti u Beogadu.

Možda će vas zanimati

Ako ne bude nikakvih problema na ljekarskim pregledima, Osman Bukari će postati peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde i to odmah iza Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, odnosno već zaboravljenog Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra. Upravo je Argentinac trebalo da bude veliko pojačanje Zvezde na krilu, ali crveno-bijeli su promašili i sa njim, a i njegovim nasljednikom Filipom Falkom.

Zbog toga je Zvezda već duže vrijeme tražila desno krilo koje će na pravi način odmijeniti El Fardua Bena i donijeti preko potrebnu brzinu crveno-bijelima, tako da je poslije savjetovanja svih rukovodećih struktura u klubu odlučeno da krenu po Bukarija.

Bukari je mlad fudbaler, u decembru će proslaviti 24. rođendan, a nada se da bi mogao da bude na spisku Gane za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Do sada je odigrao pet utakmica za "crne zvijezde" i postigao jedan gol, a upravo je počeo da dobija šansu u posljednjih nekoliko meseci nakon zapaženih nastupa u Francuskoj.

OSman Bukari
Izvor: Profimedia/Adil Benayache/SIPA

Kamp reprezentacije u Japanu napustio je zbog toga što je morao da riješi svoj klupski status, a ne zbog korona virusa kako se prvobitno spekulisalo, tako da je "već uhvatio" avion i očekuje se uskoro u Srbiji.

Bukari je inače ponikao u Lavovima iz Akre, bio je kratko i u Anderlehtu kao tinejdžer, ali je proboj napravio u slovačkom Trenčinu iz koga je 2020. godine otišao u Gent sa milion evra. Zanimljivo, dva puta je igrao protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope 2020/21 i tu je "zapao za oko" Mitru Mrkeli i Dejanu Stankoviću.

Podsjetimo, Zvezda traži još pojačanje u napadu, dok postoji šansa da dođe i jedan štoper, ondosno zadnji vezni, ali to diktiraju statusi Strahinje Erakovića i Sekua Sanoga.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC