• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona iznenadila sve, nikad nije imala ovakav dres - navijači su oduševljeni!

Autor Dragan Šutvić

Potpuno neočekivani dizajn španskog velikana.

 navijači barselone oduševljeni izgledom novog dresa  Izvor: Youtube/FC Barcelona

Barselona je u ponedjeljak prijatno iznenadila navijače posebnim dizajnom gostujućeg dresa za sezonu 2022/23. Ta garnitura biće zlatne boje, u znak sjećanja na 1992. godinu i Olimpijske igre u tom gradu, a sa željom da i sljedeća sezona bude zlatna za Ćavijev tim. Pogledajte kako izgleda:

"Prije svega, dizajn dresa je inspirisan Olimpijskim igrama i fokus je na nekim najpoznatijim elementima Igara, poput olimpijskih krugova i zlatnih medalja, ka kojima streme svi sportisti na svijetu. Zato je zlatna boja apsolutno obilježje ovog dizajna, a na njemu je i mapa Barselone, sa posebnim akcentom na oblasti Ešample, Monžuik i Barseloneta, što je omaž Olimpijskim igrama 1992. Takođe, ukras na kraju rukava ima boje pet olimpijskih prstenova", saopštio je klub.

Navijači su oduševljeni ovim dizajnom, a Barselona je željela da ovaj dres bude i simbolična veza sa ženskim klubom, koji je osvojio "tripletu", uključujući i titulu Lige šampiona. Istovremeno, ŽFK Barselona je postavio i dva uzastopna svjetska rekorda kada je u pitanju posjeta na njegovim utakmicama – najprije u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Reala, a onda u polufinalu protiv Volfsburga.

Na dresu je ispisan i logo sponzora, kompanije "Spotifaj", kao i komesarijata OUN za izbjeglice, UNHCR. Dres je promovisan pod sloganom "Plamen nastavlja da živi", što simbolično znači da je olimpijski duh uveo Barselonu u novu eru i da on još plamti, kao dio svakodnevnog života muškaraca i žena u glavnom gradu Katalonije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC