• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preskočili Albance, sada idu ka Zvezdi! Crveno-bijeli vidjeli ko će im biti rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odigran je prvi meč potencijalnih rivala Crvene zvezde

 Didelanž blizu Crvene zvezde Izvor: Profimedia/MN Press

Poslije prvih utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda je blizu odlaska u Luksemburg. Tamošnji šampion, Didelanž, pobijedio je u utorak na gostovanju Pjuniku u Jermeniji 1:0 (0:0) i golom Francuza Samira Hađija iz penala u 72. minutu stekao prednost pred revanš narednog utorka.

Pobjednik tog dvomeča igraće u 3. rundi protiv Crvene zvezde, a kako sada stvari stoje – Beogradu je bliži luksemburški tim, koji je u sezoni 2018/19 bio senzacija evropskog fudbala. Tada je postao prvi luksemburški klub koji se plasirao u grupnu fazu evropskog takmičenja i u Ligi Evrope, a onda je isti uspjeh ponovio i sljedeće sezone i u grupi čak ostvario pobjedu protiv APOEL-a, 4:3.

Možda će vas zanimati

U oba kvalifikaciona ciklusa Luksemburžani su pravili iznenađenja, pa su prve godine u plej-of izbacili Legiju, a druge su preskočili Ararat. I tada, kao i ovog utorka, pokazali su da znaju sa jermenskim šampionima.

Prošle sezone Didelanž nije nastavio tako, pa je ispao već u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, dok je ovog ljeta u uvodnoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona bio bolji od Tirane, večerašnjeg rivala mostarskog Zrinjskog, koju je pobijedio i u Albaniji i kod kuće, za ukupnih 3:1 u međusobnom skoru.

Pobjednik dvomeča Crvene zvezde i Didelanža ili Pjunika igraće u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, dok će poraženi u plej-of za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, sa garantovanim mjestom u grupi Konferencijske lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC