• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za Ligu šampiona: Kanga ima najveću odgovornost do sada, Pavkov se seli na klupu!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda se u srijedu od 20.45 sastaje sa Pjunikom, a ovo je najvjerovatniji sastav koji će Dejan Stanković izvesti na teren stadiona "Rajko Mitić".

 Sastav Zvezde za Ligu šampiona Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

Crvena zvezda je savršeno počela novu sezonu u Superligi, a sada je pred njima i prvi evropski izazov. Zvezda će u srijedu od 20.45 dočekati jermenski Pjunik na stadionu "Rajko Mitić" i apsolutni je favorit u ovom dvomeču, što je svakako pritisak sa kojim ekipa Dejana Stankovića mora da se nosi treću sezonu zaredom. I dalje se pamte nesrećni porazi od Omonije i Šerifa, a ovoga puta ne smije da bude prostora za grešku - pošto je put ka Ligi šampiona otvoren.

Zato se očekuje da Zvezda u meč uđe vrlo ofanzivno kako bi spokojnije putovali na revanš za sedam dana, međutim postoje određeni problemi sa kojima Stanković mora da se nosi uoči meča sa Pjunikom.

Strahinja Eraković je prošle nedjelje zaradio povredu zbog koje je ispao iz sastava za susret sa Radnikom (6:0), ali je ponovo počeo da trenira i konkuriše za tim - s tim da neće biti iznenađenje ako ga Stanković ostavi na klupi, prije svega kako bi izbjegao povredu u situaciji kada Zvezdi "ne gori" pod nogama.

Ako bude igrao, Eraković će zauzeti mjesto kraj desne-aut linije, a ne umjesto nekog od štopera. Za sada prednost ima Gobeljić, a Stanković će odluku donijeti u posljednji čas.

U odbrani pored pomenutog Gobeljića očekujemo štoperski par Nemanja Milunović - Aleksandar Dragović koji bi iskustvom i skok igrom trebalo da donese prednost Zvezdi i kod prekida, a čini se da već funkcionišu iako se znaju tek nedjelju dana. Što se tiče ostatka zadnje linije, na lijevom beku i golmanskoj poziciji naravno nema prostora za iznenađenje, tu su "zabetonirani" Milani - Rodić i Borjan.

Ispred odbrane očekuje se Gelor Kanga koji, kako prolazi njegov mandat u Zvezdi, postaje sve defanzivniji i defanzivniji igrač, a protiv Pjunika će imati veliku odgovornost, još veću nego što je to bilo u Superligi ove sezone.

Kanga će igrati defanzivnog veznog u formaciji 4-1-2-3 i to znači da će kraj sebe imati dvije "osmice". Gabonac će biti najpovučeniji i moraće da pazi na kontre Jermena, dok će liniju ispred, sa njegove lijeve i desne strane, igrati Mirko Ivanić i Kings Kangva, možda i najbolji igrač ove sezone. To je nešto što smo već viđali ove sezone kod Zvezde, s tim da se lako transformiše i u 4-4-2 po potrebi.

Po lijevom boku, sa namjerom da često ulazi u sredinu, očekuje se naravno Aleksandar Katai, dok će na desnoj strani igrati Osman Bukari koji je već pokazao da je nestvarno brz.

Prednost u napadu trebalo bi da dobije Aleksandar Pešić iako je tek nedavno stigao u Crvenu zvezdu. Pokazao je protiv Radnika da se odlično razumije sa ostalim igračima u napadu, dok uprkos sjajnoj formi i pet dosadašnjih golova - Milan Pavkov i dalje najveći doprinos daje sa klupe i sigurno ćemo ga vidjeti u nastavku.

Dakle, da rezimiramo, očekivani sastav Zvezde za Pjunik glasi: Borjan - Gobeljić (Eraković), Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC