• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda prodala stranca koji je odigrao dva meča: Tri godine bio u klubu, osvojio dva trofeja - sad ide u Ameriku!

Autor Haris Krhalić

Trener Dejan Stanković nije računao na njega za ovu sezonu, pa je transfer bio očekivan.

 Ričard Odada napustio Crvenu zvezdu Izvor: MNPRESS

Crvena zvezda je nedavno počela da smanjuje igrački kadar, a taj trend nastaviće se i u narednim danima. Crveno-bijeli su preko zvaničnih kanala na drupštvenim mrežama saopštili da je još jedan inostrani fudbaler napustio Beograd - Ričard Odada (21) je prodat u redove Filadelfije, člana MLS lige.

Kenijski internacionalac je pažnju skrenuo sjajnim igrama za mlađe kategorije reprezentacije, a nakon njih stigao je na probu u nekoliko evropskih timova. Između ostalog, Odada je trenirao i sa Juventusom prije nego što je potpisao za Crvenu zvezdu u kojoj se zadržao tri godine.

Možda će vas zanimati

Na početku je Odada igrao za mlađe kategorije crveno-bijelih, a bio na pozajumicama u Grafičaru i Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Između ostalog, stigao je i da debituje u senorskom timu Crvene zvezde za koji je odigrao dva meča. Tokom sezone 2020/21 upisao je nastupe u timu i tako bio dio generacije koja je stigla do "duple krune", ali za samo tridesetak minuta na terenu nije pokazao mnogo.

Pogledajte neke trenutke Odade u srpskom fudbalu:

Mnogo veću minutažu imao je prethodne sezone u redovima tima iz Gornjeg Milanovca, koji se na kraju prvenstva preselio u niži rang. Tada se Ričard Odada vratio u Zvezdu, ali je bilo jasno da će se teško nametnuti Dejanu Stankoviću za novu šansu u prvom timu. Mladi defanzivni vezista zato je bio jedan od fudbalera na izlaznim vratima kluba, a tim sa stadiona Rajko Mitić danas je potvrdio njegov odlazak.

Nezvanično, crveno-bijeli su dobili 200.000 evra za ovaj transfer, a defanzivni vezni iz Kenije imaće priliku da u SAD mnogo više igra. Prvenstvo u Americi je pri kraju, pa ćemo vidjeti koliko će vremena biti potrebno Odadi da se izbori za priliku da debituje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC