• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim protiv "svog" Želje stigao do prve pobjede na klupi Veleža: Konačno slavlje "rođenih"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon eliminacije iz Evrope, te remija u duelu s Posušjem, Amar Osim u četvrtom pokušaju stigao do prvog trijumfa na klupi Mostaraca.

 Velež pobijedio Željezničar 3:1 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Razočarao je Velež u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, gdje je eliminisan od Hamrun Spartansa sa Malte, dok je ne baš uspješan bio i start u novoj sezoni m:tel Premijer lige BiH, kada su "rođeni" odigrali 1:1 sa Posušjem.

Ipak, u četvrtom pokušaju, novi šef stručnog štaba aktuelnog osvajača Kupa BiH Amar Osim stigao je do prvog trijumfa na klupi Veleža i to baš u duelu sa svojim bivšim klubom Željezničarom.

Možda će vas zanimati

U prvom duelu 4. kola m:tel Premijer lige BiH, Velež je porazio Željezničar 3:1 golovima Alena Dejanovića, Nemanje Anđušića i Nermina Haskića, a jedini gol za sarajevske "plave" postigao je iskusni Semir Štilić.

VELEŽ - ŽELJEZNIČAR 3:1 (1:0)
/Dejanović 35, Anđušić 71, Haskić 90 - Štilić 48/

Obje ekipe krenule su otvoreno do starta, a prvu veliku priliku imali su gosti. Gasal je bio u izglednoj situaciju, izašao je pred Bogdanovića, ali je nesebično želio da uposli Haračića i prilika je propala, odnosno odbrana Veleža uspjela je da otkloni opasnost.

U 12. minutu Anđušić je uputio nešto između centaršuta i šuta, iznenađeni golman Željezničara Muftić nije dobro procijenio let lopte, koja je srećom po njega pogodila stativu.

Uslijedio je period nešto mirnije igre, a u 35. minutu Mostarci su poveli. Pršeš je uočio rupu u odbrani Željezničara, Dejanović je bio na pravom mjestu i precizno pogodio za 1:0.

Okvir gola bio je saveznik Sarajlijama i u 44. minutu. Pavić se ovaj put odlučio za šut iskosa sa 20-ak metara, ali je uzdrmao prečku.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Željezničar je stigao do izjednačenja.

Malić je fenomenalno centrirao u srce šesnaesterca Veleža, odbrana Mostaraca potpuno je zakazala i ostavila Štilića samog na petercu, koji je uhvatio volej i donio izjednačenje svom timu.

Činilo se da Željezničar preuzima inicijativu i da bi mogao do potpunog preokreta, ali onda je Anđušić sjajno pogodio glavom u 71. minutu nakon ubacivanja Pavića i ponovo vratio prednost na stranu Veleža.

Nije uspio Željezničar još jednom da se vrati. Naprotiv, domaći su do kraja postigli još jedan gol. Haskić je iskoristio proigravanje Pantelića i postavio konačnih 3:1.

VELEŽ: Bogdanović, Pavić, Bajrić, Zeljković, Pršeš (68. Blagojević), Anđušić (79. Vehabović), Haskić, Sijamija (46. Pantelić), Hasanović, Ikić, Dejanović (68. Ćosić). Trener: Amar Osim.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Malić, Kosorić, Cocalić, Mekić, Haračić (46. Beganović), Gasal (70. Subašić), Štilić, Hodžić (79. Bekrić), Santos, Galić. Trener: Adis Mulalić.

M:TEL PREMIJER LIGE BIH - 4. KOLO:

Velež - Željezničar 3:1 (1:0)
/Dejanović 35, Anđušić 71, Haskić 90 - Štilić 48/

U subotu:

Borac - Igman (17.00)
Sarajevo - Posušje (21.00)

U nedjelju:

Tuzla siti - Sloboda (17.00)
Široki Brijeg - Leotar (21.00)

Odgođeno:

Sloga Meridian - Zrinjski

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC