• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojica nisu odigrala ni minut za Zvezdu ove sezone: Milionsko pojačanje "na kraj klupe", a vezni red na remontu!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Stanković samo trojicu prvotimaca još nije koristio ove sezone, ako ne računamo rezervne golmane, odavno otpisane i povrijeđene. Šta to znači za njih?

 ko nije odigrao ni minut za zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena je fantastično počela novu sezonu i gotovo da nema bilo kakvog minusa koji se može upisati na račun fudbalera Dejana Stankovića. Bili su surovi na domaćoj i međunarodnoj sceni, tako da imaju skor 7-0-0 uz nevjerovatnu gol razliku 28:1, dok ono što posebno raduje navijače crveno-belih je i da je fudbal koji su demonstrirali izuzetno dopadljiv - i da sistem radi ko god da je na terenu.

Zna se naravno ko su nosioci igre Crvene zvezde, ali svi se takmiče za minute i Stanković je rad i da često rotira usljed uvijek velikih obaveza na početku takmičarske godine, tako da je na terenu već "isprobao" 21 fudbalera.

Jedini koji je proveo svaki minut na terenu je kapiten Milan Borjan, dok su uz njega najveću minutažu, sa većom ili manjom dozom odmora, imali i Aleksandar Dragović, Osman Bukari, Kings Kangva, Gelor Kanga i Aleksandar Katai. Stanković je znao da im "dozira" minute u posljednje vrijeme i pošalje ih na klupu kada vidi da je utakmica već riješena, ne rizikujući tako povredu - ujedno i pokazujući rezervistima da računa na njih.

Po jedan meč pauze imali su Milan Rodić, Mirko Ivanić, Marko Gobeljić i Milan Pavkov, dok je zanimljivo da je i Seku Sanogo odigrao svaki meč - ali ne sa više od 45 minuta "u cugu".

Ako ne računamo rezervne golmane Nikolu Vasiljevića i Zorana Popovića, tek pridošle Iraklija Azarova i Jegora Pruceva, potom "otpisane" Filipa Falka i Srđana Spiridonovića koji samostalno traže klubove, odnosno ozbiljnije povrijeđenog štopera Radovana Pankova, Zvezda zapravo nije koristila još samo trojicu prvotimaca.

U pitanju su Nenad Krstičić, Veljko Nikolić i Nemanja Motika, s tim da se najiskusniji od pomenutih nijednom nije našao u protokolu za meč, a nije registrovan ni za kvalifikacije Lige šampiona.

Prema saznanjima MONDA, Krstičić pregovara sa jednim klubom iz Turske i blizu je selidbe u ovu zemlju, pošto Zvezda ima "gužvu" u veznom redu, posebno nakon što narednih dana potpiše ugovor sa Edmundom Adom, koji dolazi iz Šerifa na pozajmicu uz pravo otkupa.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče Veljka Nikolića, koji je propustio skoro cijelu prošlu sezonu zbog teške povrede, najvjerovatnije će otići na pozajmicu (spominje se Napredak), pošto se ne očekuje da se njegova minutaža značajno poveća.

Iako je tokom priprema ostavio solidan utisak, Nikolić u odnosu na recimo Kangu - nema prednost u vidu pasoša ili mjesta "bonusa", tako da za sada nije postojala potreba da ga Stanković šalje na teren. Uz to, mjestu u veznom redu bliži je i četiri godine mlađi Nikola Stanković koji može da odigra i na mjestu desnog beka.

Nije to velika minutaža, Stanković je skupio više od dva cijela meča, ali to je više i od Sanoga, Mustafe, Srnića, Bena, Lekovića, Lučića i Ohija, koga smo vidjeli na tek 18 minuta u meču protiv Kolubare.

Izvor: MN PRESS

To je i dalje više od Nemanje Motike, nekadašnjeg fudbalera Bajerna, koji još čeka da "osjeti" teren ove sezone. Skupo plaćeni krilni fudbaler (2,5 miliona evra), nije igrao za Crvenu zvezdu u zvaničnoj utakmici još od pobede nad Novim Pazarom (8:0) u Kupu Srbije, pre tačno tri meseca.

U međuvremenu je Motika kasnio na pripreme Zvezde zbog obaveza sa U19 reprezentacijom Srbije, za koju je čak i ostavio solidan utisak, međutim nikako ne može da se "probije" u prvi tim zbog opasne konkurencije.

Istina, najteži posao u Zvezdi je istisnuti Kataija, ali su i Stefan Mitrović, Vladimir Lučić i Ibrahim Mustafa uspijevali da dobiju priliku zahvaljući radu na treninzima i pokazanom na pripremama, tako da ostaje da se vidi može li Motika da kupi povjerenje trenera Stankovića koji ga ne bira ni kada je susret riješen.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Tako je Motika ostajao na klupi u svim utakmicama koje je Zvezda odigrala ove sezone, uključujući i prijateljske, s tim da nije bio u protokolu za susret sa Pjunikom u Beogradu. Za sada je "na kraju klupe" i to je činjenica sa kojom mora da se pomiri i radi kako bi uspeo da dobije šansu da zaigra, pošto u ovom trenutku se pozajmica i ne pominje kao opcija, posebno ako se uzme u obzir cijena koju je Zvezda platila za njega.

"Mlad sam igrač i strpljivo ću čekati svoju šansu, koja će siguran sam doći poslije odličnog rada na treninzima. Nije lako izboriti se, imamo fantastične igrače na svakoj poziciji, ali vjerujem u sebe i imam puno prostora za napredak", izjavio je prije nekoliko mjeseci Motika za klupski sajt i time poslao poruku da neće tako lako odustati.

Njegova šansa je u "žestokom ritmu" Zvezde do kraja jeseni kada će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope, a upravo na susretima Superlige na kojima se Katai ili Bukari budu odmarali - moraće da zablista.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC