• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"EVO GAAAA, NEMANJAAAA!" Bilbija golom zapalio Mostar, a poslušajte hit reakciju komentatora!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nemanja Bilbija je ponovo bio junak Zrinjskog iz Mostara, koji se nalazi na pragu istorijskog plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja.

 Komentator podivljao kad je Nemanja bilbija zabio gol Izvor: YouTube/HŠK Zrinjski Mostar/Printscreen

Zanimljivi rezultati viđeni su u četvrtak uveče u prvim mečevima plej-ofa Konferencijske lige. Partizan je ubjedljivo savladao Hamrun sa Malte i sada prati kalkulacije hoće li biti u prvom šeširu na žrijebu grupne faze.

Za to vrijeme, ekipa Balkanija, predstavnika takozvanog "Kosova" na pragu je istorijskog plasmana u grupnu fazu, dok bi to mogao da uradi i Zrinjski. Za sve je "kriv" Banjalučanin Nemanja Bilbija, čiji pogodak je doveo do erupcije oduševljenja u Mostaru!

Možda će vas zanimati

 I Bosna i Hercegovina bi ove sezone mogla da dobije svog prvog predstavnika u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja! Šampion Zrinjski savladao je 1:0 ekipu Slovana iz Bratislave i tako pred domaćim navijačima u Mostaru uspio da šokira Slovake.

A prava fešta nastala je u 89. minutu, kada je Nemanja Bilbija, nekadašnji napadač Vojvodine, postigao gol i natjerao komentatora prenosa da zaurla njegovo ime. Lopta je stigla do Marija Ćužea, koji je centrirao, a Bilbija je bio najviši u skoku i trzajem glavom poslao loptu u mrežu. Taj pogodak bio je povod za veliko slavlje.

"Evo gaaaa! Evo ga Nemanja, 1:0 vodi Zrinjski! Suvo zlato Zrinjskog, Nemanja Bilbija! Proključao je Stadion pod Bijelim Brijegom", vikao je komentator. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nemanja Bilbija gol za Zrinjski protiv Slovana
Izvor: YouTube/ HŠK Zrinjski Mostar/Printscreen

Inače, Bilbija je protekle sezone bio daleko najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 33 postignuta gola. Sada je momak iz Banjaluke nastavio da trese mreže i na evropskoj sceni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC