• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ženo, izvini, diže me samo fudbal" - Hit izjava Italijana u Rijeci!

Autor Dragan Šutvić

Njega prati takav glas, ali su sada Hrvati imali priliku da iz prve ruke vide koliko je zabavan Serse Kozmi.

 serse kozmi novi trener rijeke  Izvor: Profimedia

Hrvatski prvoligaš Rijeka ima novog trenera, a nakon katastrofalnog starta sezone u HNL na klupu je sjeo iskusni Italijan, Serse Kozmi (64). Ljudi koji prate italijanski fudbal dobro znaju nekadašnjeg šefa stručnog štaba sjećaju ga se još iz Peruđe od prije dvadesetak godina, a vodio je i Đenovu, Udineze, Brešu, Palermo, Leće...

Prvi put će raditi van italijanskog fudbala i to je nešto što mu se posebno sviđa. Na predstavljanju u Rijeci istakao je da su uslovi u klubu bolji nego u bilo kom timu koji je trenirao tokom prethodnih 15 godina, a to bi trebalo da shvate kao sasvim lijepu pohvalu u Hrvatskoj. Ima Kozmi mnogo iskustva i zna o čemu priča, posebno kada je italijanski fudbal u pitanju.

Možda će vas zanimati

Doduše, ima Serse i onu potpuno drugu stranu. Njegove konferencije su često spektakl, a takav mu je i odnos sa igračima. Poznat je kao čvrst autoritet i neko ko voli da drži svlačionicu pod kontorlom, dok sama njegova pojava pored terena uopšte ne djeluje strogo. Zapravo, prije biste pomislili da je riječ o čovjeku koji fudbal doživaljava samo kao zabavu u datom trenutku i ništa ozbiljnije od toga.

Nije baš tako, a o tome bi riječ ili dvije mogla da kaže i njegova žena. "Dogovorio sam se odmah sa predsjednikom, na prvom sastanku. O da, ta trenerska vatra još bukti u meni. Na žalost moje supruge fudbal je jedino što mi diže adrenalin. Da me bacite iz aviona ne bih imao takav napad adrenalina kao što imam kad sam na fudbalskom terenu i vodim ekipu na treningu ili utakmicu", rekao je Italijan tokom promocije u Rijeci i šokirao prisutne novinare.

On je svojevremeno italijanskim medijima priznao da je fudbalerima u svlačionici pustio film za odrasle, a kako je ekipa pobijedila taj meč, praksu je nastavio i tokom ostatka sezone. Ako tako nešto ponovi u Hrvatskoj, nema sumnje da će iskusni Kozmi biti glavna tema u balkanskim medijima. Novinarima u Rijeci sigurno neće biti dosadno.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC