• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leotar prekinuo seriju poraza! Maksimović gledao remi protiv Slobode, stativa spasila Trebinjce u 89. minutu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije tri vezana poraza, trebinjski Leotar je remizirao u 11. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Leotar - Sloboda-PLBiH-11. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Maksimović je novi trener Leotara, ali u nedjelju nije debitovao na klupi trebinjske ekipe u utakmici 11. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode.

Ekipu iz Trebinja još danas je vodio asistent u stručnom štabu Oleg Ćurić, ali njegovi izabranici nisu uspjeli da stignu do pobjede na "Policama" iako su imali terensku inicijativu i dosta više šansi, da bi na samom kraju umalo ostali i bez jednog boda.

LEOTAR - SLOBODA 0:0

Prvi su zaprijetili domaći fudbaleri u 11. minutu nakon centaršuta Davida Čavića iz slobodnog udarca, u gužvi u petercu se najbolje snašao Saša Maksimović i otklonio opasnost ispred gola Slobode.

Dva minuta kasnije Ognjen Todorović je poslije solo akcije dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, međutim, njegov šut odbranio je Semir Bukvić.

Isti akteri bili su i u 30. minutu - Todorović je ponovo dobro šutirao, ali opet je Bukvić bio na visini zadatka i spasio tuzlansku ekipu.

Tuzlaci su u prvom dijelu bili dosta inferiorniji, a jedini pokušaj prema golu Puletića zabilježio je nekadašnji kapiten Borca Stojan Vranješ, koji je uputio udarac sa oko 30 metara ali nije bio precizan.

Trebinjski tim je bolje ušao i u drugo poluvrijeme i propustio stopostotnu šansu u 53. minutu kada je poslije kornera Mahir Karić tukao tik pored stative.

Gosti sa "Tušnja" su se uglavnom branili i vrebali svoju šansu poslije kontranapada ili prekida, a jedna takva ukazala se u 69. minutu kada je Vranješ kreirao dobru priliku i šutirao sa 25 metara, ali je Leotar spasio golman Dušan Puletić.

Ipak, možda i ponajbolji akter meča Todorović uprkos sjajnoj partiji nije mogao ništa protiv raspoloženog tuzlanskog čuvara mreže Bukvića, koji je u nekoliko navrata do kraja spasavao Slobodu i osigurao da Tuzlaci napuste "Police" naporaženi.

U pretposljednjem minutu susreta, Sloboda je mogla i do cijelog plijena ali je stativa bila saveznik Leotara nakon udarca Senada Jarovića poslije centaršuta Tarika Kapetanovića.

Tuzlaci su utakmicu u Trebinju završili sa 10 igrača nakon što je u trećem minutu sudijske nadoknade Adam Vošnjak zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

LEOTAR: Puletić, Milović, Čubrilo, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić, Cmiljanović, Karić, Šušnjar, Čavić. Trener: Oleg Ćurić

SLOBODA: Bukvić, Devedžić, Osmanković, Maksimović, Osmić, Vranješ, Kapetanović, Vošnjak, Osmić, Delić. Trener: Adnan Jahić

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Leotar - Sloboda 0:0

Zrinjski - Igman u toku
Željezničar - Sloga Meridian (19.00)
Široki Brijeg - Posušje (19.05)

Ponedjeljak:

Velež - Sarajevo (16.00)

Igrano u subotu:

Tuzla siti - Borac 0:1 (0:0)
/Mrkaić 77/

Standings provided by SofaScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC