• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Partizanova legenda genijalnom podvalom srušila Dinamo! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gol koji je postignut prije više od decenije i dalje progoni hrvatskog golmana.

 Srpski-fudbaler-prevario-Hrvate Izvor: youtube/Podcast Inkubator/printscreen

Nekadašnji golman Dinama iz Zagreba Ivan Kelava (34) gostovao je u podkastu Inkubator i tom prilikom prisjetio se jedne fantastične anegdote o meču koji je odigran prije više od deset godina. Kao čuvar mreže zagrebačkog kluba branio je u grupnoj fazi Lige Evrope protiv PAOK-a, a na tom meču je Srbin prevario dvojicu Hrvata!

Nekadašnji fudbaler a sada uspješni trener Vladimir Ivić bio je jedini strijelac na meču odigranom u Solunu, u okviru drugog kola grupne faze. Taj trijumf obezbijedio je PAOK-u lakši posao u nastavku takmičenja, a nekadašnji as Partizana iskoristio je sjajan trik prije nego što je postigao gol. Zbog njegovog uzvika sa druge stative, Kelava i čuveni Igor Bišćan pustili su ga da postigne pogodak!

"Tamo smo u Solunu smo izgubili 1:0 na prevaru. Puštali smo loptu, Bišćan je htio da je izbije, ali mu je Ivić vikao 'pusti, pusti, pusti', on pustio i ovaj ostao sam na drugoj. To su te fore prevarantske, sportska drskost. Možda sam i ja mogao izaći na taj centaršut i ne bi bilo uopšte toga, ali...", rekao je Kelava u podkastu.

Legendarni Igor Bišćan koji je karijeru počeo i završio u Dinamu, a bio je i član Liverpula u međuvremenu, pomislio je da mu čuvar mreže njegoovg tima viče da ne treba da dira loptu. Umjesto toga, na drugoj stativi je loptu sačekao Ivić koji je konfuziju u odbrani nastalu zbog njegovog uzvika iskoristio na pravi način, da grčkom timu donese pobjedu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Jedini pogodak na meču u velikoj pobedi grčkog tima.
Izvor: Youtube/MrPaoktzis1926

Te sezone je PAOK fantastično igrao u Evropi, pa je kao drugoplasirani tim grupne faze prošao dalje i u proljeće 2011. godine igrao protiv CSKA iz Moskve dvomeč u nokaut fazi. Ivić je ubrzo završio igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu u klubu iz Soluna, gdje je kasnije vodio i seniorsku ekipu. Uslijedili su Makabi Tel Aviv, Votford i ponovo Makabi, u karijeri koju je za sada obilježilo pet trofeja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC