• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor Orban kupuje Superkup Italije? Mađarski premijer spremio milione, hoće derbi u rodnom selu!

Autor Haris Krhalić

Jedan od najpoznatijih evropskih političara u ovom trenutku spremio čak osam miliona evra za Superkup Italije.

 Viktor Orban želi Superkup Italije u svom selu Izvor: Profimedia

Nestvarna vijest stiže iz Italije! Mađarski političar Viktor Orban spreman je da plati čak osam miliona Italijanima kako bi se Superkup te zemlje odigrao u njegovom rodnom mjestu Felčut, na oko 35 kilometara od Budimpešte?! Ovu informaciju ekluzivno je otkrila "Republika", koja ima potvrdu da se o ponudi trenutno razmišlja.

Ukoliko bi Italijani prihvatili, Inter i Milan bi u januaru gostovali u Mađarskoj i to u mjestu koje ima samo dvije hiljade stanovnika. U Felčutu je još 2014. godine izgrađen moderan stadion "Pančo Arena" na kojem igra Puškaš Akademija, a kapacitet je nešto manji od četiri hiljade sjedećih mjesta. Na njemu je povremeno igrao i Videoton, a bio je domaćin i prijateljske utakmice Bugarske i Kazahstana, što je jedini meč tog tipa odigran u Felčutu.

Nema sumnje da bi utakmica Milana i Intera bila bitnija od bilo kog događaja u istoriji ovog mjesta, ali ostaje da se vidi da li će Orbanov plan uspjeti. Po informacijama iz Italije, klubovi nemaju ništa protiv i ova opcija im je bolja od odlaska u Saudijsku Arabiju, ali je predsjednik Serije A Lorenco Kasini protivnik da se veliki meč "proda" Orbanu - vjerovatno zbog političkih razloga.

Poznato je da je Viktor Orban veliki fudbalski zaljubljenik i da je jedna od najupečatljivijih stvari tokom njegove vladavine Mađarskom ulaganje u klubove iz regiona. Po programu koji je napravljen na nivou države, Mađarska finansira klubove u okolnim zemljama koji se nalaze u sredinama sa dosta mađarskog stanovništva, a takav primjer je i TSC u Superligi Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC