• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donio ruže, stavio ih na sto i rekao dva imena! Cijela Italija priča o Spaletijevom potezu

Autor Haris Krhalić

Dirljiv gest poznatog italijanskog trenera Lućana Spaletija.

 Spaleti konferencija za medije dvije ruže Izvor: YouTube/CalcioNapoli24

Trener Napolija Lućano Spaleti došao je u petak na konferenciju za novinare sa dvije ruže, u znak poštovanja prema ubijenim Irankama Mahsa Amini (22) i Hadis Najafi (20). One su postale simbol aktuelnih protesta u svojoj zemlji protiv strogih pravila nošenja hidžaba. Kada su ga pitali zašto je donio ruže, Spaleti je kratko odgovorio: "One su tu da bismo se sjetili Mahse Amini i Hadit Nalafi. To je sve što ću reći".

Protesti u Iranu i dalje traju nakon što je moralna policija uhapsila Mahsu Amini jer nije nosila hidžab kako je propisano. Nakon toga izbili su najveći protesti u toj zemlji od 2019. godine i izazvali su veliku međunarodnu pažnju, što dokazuje i Spaletijev primjer u Italiji. Ovaj slučaj izazvao je i najboljeg iranskog fudbalera, Sardara Azmuna, da podrži borbu žena u svojoj domovini i zbog toga bi mogao da bude izbačen iz nacionalnog tima baš pred Svjetsko prvenstvo u Kataru. "Najveća kazna je izbacivanje iz nacionalnog tima, ali je to mala cijena čak i za jedan pramen kose žena u Iranu. Sram vas bilo što lako ubijate narod, žene Irana", napisao je Sardar u svojoj objavi na Instagramu.

Iako je njegova poruka bila veća od fudbala, trener je ipak zbog fudbala došao na konferenciju. Njegov tim je u septembru ostvario sve pobjede, prvi je na tabeli Serije A i navijači se nadaju da će ove sezone osvojiti titulu poslije 32 godine. Narednu utakmicu igraće protiv Torina u subotu od 15 časova. "Hoćemo da pobjeđujemo u teškim utakmicama i spremni smo za to", kratko je poručio Italijan.

Standings provided by SofaScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC