• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Postoji posebna veza koja je dovela do ovog ishoda!" Napadač rođen u Prijedoru napustio Italiju nakon 12 godina!

Autor Dragan Šutvić

Nakon 12 godina na tlu Italije, slovenački napadač ponovo je zadužio opremu Maribora.

 josip iličić u mariboru  Izvor: Profimedia

Poslije 12 godina provedenih u Italiji, Josip Iličić se vratio u Maribor!

Slovenački internacionalac rođen u Prijedoru vratio se u klub čiji dres je nosio 2010. godine, odigravši za ovaj klub 11 utakmica, na kojima je postigao četiri gola. Po odlasku iz Maribora, branio je boje Palerma, Fiorentine i Atalante, za koju ove sezone nije uknjižio nijedan nastup.

Možda će vas zanimati

"Ovo je veliki događaj za sve nas i mnogo nam znači, ne samo za Maribor, već za slovenački fudbal uopšte. Postoji posebna veza između Josipa i Maribora, koja je takođe dovela do pozitivnog ishoda ovog zahtjevnog izazova. Ostvarila se ideja koja je nekome možda jdelovala nerealno. Moralo je da se uloži mnogo rada i energije da bismo uspjeli. Međutim, Josip je tu, izabrao je Maribor i po tome se Maribor razlikuje od ostalih. Obiježio je istoriju mariborskog i slovenačkog fudbala, ali su pred njim još zlatne godine", rekao je sportski direktor slovenačkog kluba Marko Šuler.

Koliko je ambiciozno Maribor ušao u kompletnu akciju, dovoljno govori činjenica da je sa Iličićem, koji u januaru proslavlja 35. rođendan, dogovorena trogodišnja saradnja.

Pročitajte i ovo

"Josip zaista neko vrijeme nije igrao, trenirao je po samostalnom programu, tako da ne možemo sa sigurnošću da prognoziramo premijeru na terenu. Naravno, biće potrebno neko vrijeme da se postigne odgovarajući nivo spremnosti. Dolazi sa velikom motivacijom i željom, zna brzo da se prilagodi zahtjevima, iskustvom zna da mjeri napore. Nećemo žuriti, ali ćemo učiniti sve da ga što prije vidimo sa ekipom na terenu", podvukao je Šuler.

Za nerazure iz Bergama Iličić je odigrao 173 utakmice i postigao 60 golova, uz 44 asistencije, ali je njegov boravak u taboru "Boginje" obilježila borba sa depresijom, zbog koje se, između ostalog, nije našao na terenu u tekućoj takmičarskoj sezoni.

Osim Maribora, Iličić je u Sloveniji, kad je riječ o senniorskom fudbalu, nastupao za Bonifiku i Interblok, dok je u omladinskim kategorijama bio član Triglava i Britofa.

U dresu reprezentacije Slovenije odigrao je 80 mečeva i postigao 16 golova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC