• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati Italijan go na utakmici: Rešetao u Seriji A, sad je trener u drugoj ligi - ovako bodri voljeni tim!

Autor Dragan Šutvić

Fantastična scena pokazuje njegovu strast prema sportu i fudbalu.

 lukareli go na utakmici  Izvor: Instagram/trollserieb/cielle99/printscreen

Oni koji detaljno prate fudbal na Apeninima dobro se sjećaju nekadašnjeg italijanskog golgetera Kristijana Lukarelija (47), napadača koji je svojevremeno rešetao protivničke mreže kao član Livorna, Lećea, Parme i drugih klubova. Ovaj snažni centralni napadač u penziji je od 2012. godine, ubrzo se posvetio i trenerskom poslu, ali mu je fudbal strast i kada ne igra njegova ekipa. Zapravo, često je na tribinama kluba koji stvarno voli!

Tako su se ovih dana u medijima pojavile fotografije legendarnog Lukarelija nastale na meču njegovog omiljenog kluba Livorna - a u tom gradu je i rođen - samo dan nakon što je on vodio sa klupe Ternanu, tim u kojem je zaposlen od 2020. godine. I dok je na klupi Ternane uljudan, pristojan i lijepo obučen, na tribini Livorna je zajedno sa najvatrenijim navijačima, go do pojasa! Ovako to izgleda:

Na njegovu sreću, ova dva kluba se ne takmiče u istim rangovima, pa Kristijano Lukareli ima vremena da uklopi obaveze i stigne da bude i trener i navijač. Ekipa na čijoj klupi sjedi pod njegovom komandom izborila je plasman u Seriju B prethodnog ljeta, dok je Livorno nakon brojnih finansijksih problema morao da krene od nule i trenutno se takmiči u Seriji D - četvrtom rangu fudbala u Italiji.

Inače, ljubav prema nižim ligama u porodici Lukareli nije ništa neobično. Kristijanov brat Alesandro, nekadašnji defanzivac, napravio je svojevremeno gest vrijedan divljenja. Na samom zalasku karijere predvodio je Parmu sa kapitenskom trakom oko ruke, a nakon bankrota i selidbe u Seriju D produžio se sebi karijeru, nastavio da igra poluprofesionalno i gledao kako se klub vraća do elitnog ranga u narednim godinama. Zbog toga su braća Lukareli omiljeni na terenima manjih italijanskih klubova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC