• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski šampion ide bez kapitena u Katar?!

Autor Dragan Šutvić

Povreda poznatog Francuza je jako loša vijest i za Mančester junajted i za njegovu reprezentaciju.

 rafael varan propušta svjetsko prvenstvo  Izvor: Screenshot/TV Arena sport

Štoper Mančester junajteda i i francuske reprezentacije Rafael Varan (29) napustio je uplakan teren na utakmici protiv Čelsija (1:1), jer je doživio povredu koljena. Dok je izlazio iz igre, pokrio je lice dresom i sakrio suze, koje su svi odmah shvatili kao znak da neće moći da igra na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru (22. novembar - 18. decembar). A tamo će njegova reprezentacija braniti titulu, osvojenu u Rusiji 2018, gdje je slavni štoper nastupao.

Varan se povrijedio u pokušaju da zaustavi dodavanje ka napadaču "plavaca" Pjeru-Emeriku Obamejangu, prije isteka 60. minuta derbija Premijer lige. Ispružio je desnu nogu i osjetio očigledno strašan bol.

Odmah je morao da bude zameijnjen, pa je menadžer Junajteda Erik ten Hag umjesto njega uveo u igru Viktora Lindelofa. Nadu da ipak nije ozbiljno povrijeđen daje to što je bio u stanju da stoji dok je napuštao teren, ali njegove česte povrede ipak pružaju veliki razlog za brigu. Od dolaska iz Real Madrida u Junajted prošle sezone već je propustio 18 utakmica.

FRANCUZI OSTAJU BEZ KAPITENA?

I u Junajtedu i u francuskoj reprezentaciji, na čelu sa selektorom Didijeom Dešanom, sa zebnjom će iščekivati vijesti o iskusnom defanzivcu u narednim satima. Na prošlom Mundijalu, Varan je odigrao svaki minut i dao je ogroman doprinos osvajanju titule prvaka svijeta, a tačno mjesec dana prije prve utakmice "trikolora" u Kataru (protiv Australije), veliko je pitanje da li će biti spreman za Mundijal.

Na svom posljednjem nastupu za Francusku, 22. septembra protiv Austrije u Ligi nacija, Varan je bio kapiten reprezentacije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC