• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boban je gledao pokolj na Maksimiru, neka sada prestane! Italijani žestoko udarili po Hrvatu: Dosta je!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Žestoka kritika na račun legendarnog hrvatskog fudbalera

 Poruka za Zvonimira Bobana iz Milana Izvor: profimedija

Italijanski list "Gazeta delo Sport" je dan poslije ubjedljivog trijumfa Milana protiv Dinama iz Zagreba u gostima posebnu pažnju posvetio legendi oba kluba, Zvonimiru Bobanu. Čuveni as, poznat i po napadu na policajca tokom neodigrane utakmice protiv Zvezde na Maksimiru, kritikovao je "rosonere" u prethodnom periodu, a sada mu je stigao i odgovor autora oštrog teksta.

"Nakon što je Zvonimir Boban uživo iz lože Maksimira pratio pokolj koji je jedan njegov klub uradio drugom, neće više dijeliti lekcije da bi 'Milan tek trebalo da dosegne dobro definisanu taktičku strukturu'", piše u članku.

Boban (na slici skroz desno) pratio je meč u društvu bivšeg italijanskog sudije Roberta Rozetija (u sredini) i predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske, Marijana Kustića. On je bio devedesetih as "rosonera", a u junu 2019. vratio se na San Siro kao visoki zvaničnik kluba i prvi saradnik tehničkog direktora, Paola Maldinija. Ipak, u martu 2020. dobio je otkaz nakon što je javno kritikovao vlasnika kluba Ivana Gazidisa jer je pregovarao sa Ralfom Rangnikom iza leđa Hrvata i Italijana.

Možda i zbog toga, Boban je nedavno "peckao" trenera Stefana Piolija, koji je prošle godine donio titulu "rosonerima".

"Svaki igrač Milana da je 110 odsto svojih mogućnosti u svakoj utakmici. Postoji timski duh, vidi se pripadnost timu i fantastično je vidjeti ih kako se bore. Ipak, nekad bih volio da vidim malo više reda u njihovoj igri", rekao je tada takođe Boban, a u Milanu mu očigledno to nisu zaboravili, niti će uskoro.

Izvor: FoNet/AP/Daniel Kasap

Dinamo iz Zagreba je "otvorio" Ligu šampiona istorijskom pobjedom protiv Čelsija u grupnoj fazi, ali potom je doživio poraze od Milana, uz remi i poraz protiv Red Bul Salcburga. Uoči posljednjeg kola nada se da će moći da u Londonu iznenadi Čelsi, a da istovremeno Milan pobijedi Austrijance i da tako Hrvati završe u Ligi Evrope kao trećeplasirani.

Kada je u pitanju šampion Italije, on će baš u duelu protiv Salcburga igrati utakmicu za plasman u nokaut fazu. Tabela izgleda ovako: Čelsi 10, Milan 7, Salcburg 6, Dinamo 4.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC