• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjegli sa začelja, sad žele novi napredak na tabeli: Leotar u subotu gost Veleža

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trebinjci na teškom gostovanju u 16. kolu m:tel Premijer lige BiH.

 Leotar gost Veleža u 16. kolu Premijer lige BIH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Leotar će odličnu formu od dolaska Marka Maksimovića na klupu pokušati da produži i u duelu 16. kola m:tel Premijer lige BiH. U subotu će Trebinjci gostovati Veležu, sa željom da i na ovom meču dođu do bod(ov)a, te tako dodatno napreduju na tabeli.

Dugo su "plavo-bijeli" bili posljednjeplasirani, ali su trijumfom u prošlom kolu protiv Širokog Brijega pobjegli sa začelja. Vezali su, računajući prvenstvo i kup, četiri meča bez poraza, pa u odličnom raspoloženju putuju u Gabelu, gdje će Velež biti domaćin na stadionu GOŠK-a.

"Nakon niza utakmica na domaćem terenu, čeka nas gostovanje ekipi Veleža. Mislim da oni po kvalitetu ekipe i po svemu zaslužuju da budu među prva četiri na tabeli, te su i u ovom susretu favoriti. Imaju trofejnog trenera na klupi, a 90% igrača koji sada igraju su prošle sezone osvojili Кup BiH. Ipak, iza nas je nekoliko dobrih utakmica i rezultata, pa i pored kadrovskih problema koje imamo pokušaćemo da protiv Veleža ostvarimo pozitivan rezultat", poručio je Maksimović u najavi meča.

Kenan Handžić proradio je odmah po dolasku u Leotar, postigao nekoliko izuzetno bitnih golova, a njegov nastup protiv Mostaraca je pod upitnikom.

"Handžić je nakon utakmice protiv Širokog Brijega osjetio bolove, te je pred ovu utakmicu pod velikim znakom pitanja i imamo još par rovitih igrača, sa kojima će situacija biti jasnija nakon današnjeg treninga, ali ćemo sigurno biti prinuđeni da napravimo 2-3 izmjene u odnosu na prethodnu utakmicu", rekao je trener Trebinjaca.

Konačno je Leotar uspio ulogu "fenjeraša" da prepusti nekom drugom, ali na tome ne žele da se zaustave.

"Iako se već u dijelu javnosti stvorio osjećaj zadovoljstva, mi još nismo došli do cilja. Igrači su toga svjesni, rade maksimalno na treninzima i moram da ih pohvalim za predanost i odnos koji imaju. Mi u Gabelu idemo da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, da damo maksimum svojih mogućnosti i nadamo se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat", rekao je Maksimović, a prenosi klupska stranica.

Duel Veleža i Leotara na programu je u subotu od 13 časova, uz direktan prenost na TV Arena Sport. Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora dijeliće pravdu na ovom susretu.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Subota:

Velež - Leotar (13.00)
Sloga Meridian - Posušje (16.00)
Borac - Sloboda (18.00)

Nedjelja:

Sarajevo - Igman (17.00)
Široki Brijeg - Zrinjski

Ponedjeljak:

Tuzla siti - Željezničar (14.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC