• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekinut niz Zrinjskog: Tuzla sitiju bod u Mostaru, biće posvećen treneru Draganu Joviću

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I bez šefa stručnog štaba, Tuzlaci su na stadionu "Pod Bijelim brijegom" uspjeli napraviti iznenađenje i ostati neporaženi u zaostalom meču 7. kola m:tel Premijer lige BiH.

 Nemanja Bilbija, Zrinjski Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Poslije dva mjeseca, kompletirano je 7. kolo m:tel Premijer lige BiH.

I dok su ostali klubovi svoje mečeve ove runde igrali 26. i 27. avgusta, Zrinjski i Tuzla siti snage su odmjerili tek danas zbog obaveza Mostaraca na međunarodnoj sceni, a u zaostalom susretu gledaoci na stadionu "Pod Bijelim brijegom" nisu vidjeli golove.

Možda će vas zanimati

Bez šefa stručnog štaba Dragana Jovića, koji je trenutno na liječenju u bolnici, Tuzlaci su odigrali čvrsto, zasluženo odnijeli bod iz Mostara, te tako prekinuli seriju "plemića" od sedam uzastopnih pobjeda na domaćem terenu.

Prvu priliku na susretu imao je Janković već u šestom minutu. Sjajno je šutirao, ali je golman gostiju Barkola intervenisao i sačuvao svoj gol.

Najbolju šansu u prvom dijelu imali su gosti u 37. minutu, kada je Mišić šutirao, ali direktno u Soldu.

Ponovo je Janković bio u prilici u 45. minutu, kada je Jakovljević ubacio, a mladi fudbaler Zrinjskog uhvatio volej. Na njegovu nesreću, lopta je fijuknula pored desne stative gola Tuzlaka. Zrinjski je izveo čak 10 kornera u prvom poluvremenu, ali nije uspio da kruniše bolju igru i dođe do vođstva.

Nastavili su "plemići" sa ofanzivnom igrom i u drugom dijelu, ali gosti su se čvrsto branili. Vrebali su svoje prilike iz kontre, a jednu takvu u 75. minutu mogao je u vođstvo gostiju da pretvori Karić, ali je njegov šut odbranio Soldo.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Bilbija je imao priliku iz slobodnog udarca, ali je pogodio živi zid, pa je ostalo 0:0.

Nakon brojnih odgođenih mečeva, konačno su odigrane sve utakmice u m:tel Premijer ligi BiH. Svi klubovi sada imaju 15 utakmica na svom kontu, a Zrinjski je sada lider sa 32 boda, četiri više od drugoplasiranog Širokog Brijega. Tuzlaci su na šestom mjestu, sa 21 bodom.

ZRINJSKI: Soldo, Bekić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ilinković, Sučić, Janković, Tičinović, Ćuže, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

TUZLA SITI: Barkola, Nukić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Fereira, Diabi, Mišić, Karić, Kuzmanović, Eleue. Trener: Selver Ahmetović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC