• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jakirović veoma oprezan pred dolazak Tuzlaka u Mostar: Mogu da postignu pet golova, ali i da izgube od svakoga!

Autor Dragan Šutvić

Zrinjski će u srijedu u zaostaloj utakmici 7. kola ugostiti Tuzlu siti.

 sergej jakirović Izvor: HŠK Zrinjski

Premijerligaška tabela konačno će biti kompletirana u srijedu, kada će Zrinjski u zaostaloj utakmici sedmog kola ugostiti Tuzlu siti (17.00).

"Plemići" u ovaj meč ulaze sa liderske pozicije, uz tri boda više od drugoplasiranog Širokog Brijega, pa bi tirjumfom u ovom duelu napravili ogroman korak ka osvajanju jesenje titule.

Njihov sutrašnji rival, kojim komanduje nekadašnji trener Zrinjskog Dragan Jović, u velikoj je rezultatskoj krizi. Na posljednjih šest premijerligaških utakmica, Tuzlaci su upisali samo jednu pobjedu pa su nakon dobrog starta sezone pali na šestu poziciju.

Možda će vas zanimati

"Imamo zahtjevnog protivnika ispred sebe, ekipu koja je dobro ušla u prvenstvo, ali isto tako i ekipu koja mnogo oscilira, od odličnog do prosječnog ili ispodprosječnog nivoa. Razlog tome vidim u velikoj promjeni igrača u odnosu na prošlu sezonu, dosta igrača je i nastupilo do sada. Tu je i trener koji je jako ozbiljan, vidi se njegova 'ruka', šta želi napraviti, tako da treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović u najavi utakmice, podvukavši da Tuzlaci u svojim redovima imaju, kako kaže, nekoliko veoma zanimljivih igrača.

"Tu je Mišić kojeg znamo i oko kojeg se vrati većina akcija, izvor svih opasnosti koje oni kreiraju. Malo su mu promijenili poziciju, sad igra iza napadača. Tu je i mladi Smajlagić, Kulibali preko kojeg treba paziti kontru i polukontru... Jako zanimljiva ekipa, kojoj možda po imenima, kad pogledamo prošlogodišnji roster, nisu davane nekakve šanse, ali pokazali su da mogu da postignu pet golova nekome, ali i da izgube od bilo koga. Sa te strane su nepredvidivi i treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno, što ćemo mi uraditi, da probamo da nastavimo ovaj naš pozitivan niz kojim sam veoma zadovoljan obzirom na ritam odigravanja utakmica", poručio je Jakirović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC