• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Mbape ovoliko vrijedi, mene bi sad platili 250.000.000 evra! Englez digao buru izjavom: Bio sam takav igrač!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Majkl Oven je bio bez dlake na jeziku kada je komentarisao stanje na fudbalskom tržištu!

 Majkl Oven tvrdi da bi vrijedio kao Kilijan Mbape Izvor: Profimedia

Nekadašnja najveća nada engleskog fudbala, bivši fudbaler Liverpula, Real Madrida i Mančester junajteda Majkl Oven uporedio se sa Kilijanom Mbapeom i rekao je javno da bi na sadašnjem fudbalskom tržištu njegov transfer vrijedio jednako kao i prelazak francuskog napadača.

Mladi 23-godišnji Francuz ie postao najsukuplji fudbaler u istoriji kada je iz Monaka prešao u PSŽ sa 18 godina za nevjerovatnih 180.000.000 evra. Navodno je za njega Real Madrid u 2021. godini ponudio isti taj novac iako je napadaču PSŽ-a isticao ugovor, a za razliku od Mbapea koji to još nije uradio, Majkl Oven je u karijeri zaigrao za Real.

"Ne znam tačno koliko bih ja vrijedio, mislim da su sume koje su davane za fudbalere prije dvije ili tri godine bile veće nego sada. Recimo transfer Erlinga Holanda ne odražava njegovu pravu vrijednost jer je tu bilo dodatnih troškova kao bonusa za njega i njegovoh agenta. Ali da je tržište bilo ovakvo kada sam ja bio na vrhuncu svoje moći sa 19 ii 20 godina, mislim da bih vrijedio mnogo više od 100.000.000 funti", rekao je iskreno Majkl Oven. 

Njegova karijera je u Liverpulu bila fenomenalna, dao je 118 golova na 216 mečeva od 1996. do 2004. godine, zatim je imao solidnu godinu u Realu, a kada se vratio u Englesku i potpisao za Njukasl počele su brojne povrede. Odigrao je i dvije sezone u Mančester junajtedu i time uništio reputaciju kod navijača Liverpula. Uspio je da sa 21 godinom osvoji Zlatnu loptu, a sada vjeruje da bi u takvoj formi bio vredniji od Mbapea!

"Koliko sada vrijedi Mbape? Ako bi on otišao, ako bi ga PSŽ prodao, vjerovatno bi to bilo za 200-250 miliona evra? Pa ako Mbape vrijedi 200 ili 250 miliona, zašto ne bih i ja? Bio sam sličan tip igrača, a uzeo sam Zlatnu loptu i dvije Zlatne košačke u Premijer ligi, otišao sam na Svjetsko prvenstvo sa 18 godina...", zapitao se Oven.

Ipak bio je Oven i samokritičan!

"Ono što bih rekao na kraju je da čak i kad bih ja vrijedio i više od 200.000.000 evra, onda neko ko bi me kupio ne bi dobro prošao je mi je karijera sa godinama bila sve gora", naglasio je Oven. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC