• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoja "poništio" Velež: Ušao s klupe i postigao tri gola - Mostarcima 3:0 na poluvremenu nedovoljno za slavlje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najzanimljiviji meč dosadašnjeg dijela sezone u Gabeli su danas odigrali Velež i Široki Brijeg, a nakon mnogo uzbuđenja i čak osam pogodaka, susret je okončan bez pobjednika.

 Velež i Široki Brijeg odigrali 4:4 Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Teško je u kratkom izvještaju opisati šta se sve dešavalo na stadionu u Gabeli, u uvodnom meču 18. runde m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Širokog Brijega.

Viđeno je osam pogodaka, po četiri na obje strane, a Velež uprkos vođstvo 3:0 na poluvremenu, kasnije i 4:1 u nastavku, nije uspio da upiše trijumf. Najveći "krivac" za to je Bože Vukoja, roviti fudbaler Širokobriježana, koji je u igru ušao u pauzi između dva poluvremena, a onda sa tri gola "poništio" fenomenalnu partiju rivala iz prvih 45 minuta.

VELEŽ - ŠIROKI BRIJEG 4:4 (3:0)

Najbolje poluvrijeme u sezoni odigrao je tim Amara Osima, postigao tri gola i činilo se da će to biti dovoljno za trijumf. Krenulo je furiozno od strane domaćih, Haskić je u 7. minutu uzdrmao stativu, a isti epilog viđen je četiri minuta kasnije kada je šutirao Ikić. Gol je visio u vazduhu i zasluženo Mostarci su do prednosti stigli u 12. minutu.

Ovčina se izborio za loptu, dodao do Haskića, ovaj ju je proslijedio do Dejanovića, koji pogađa za 1:0.

Ono što nije uspio u 11, jeste u 26. minutu. Ikić je iskoristio centaršut Hasanovića, odlično ispratio akciju i zatresao mrežu Josipovića. Ni tu nije bio kraj mukama Šikrokobriježana. Mašić je u 39. minutu skrivio jedanaesterac nad Anđušićem, a siguran sa "bijele tačke" bio je Haskić. Zanimljivo, i Haskić je na startu meča pogodio okvir gola, a onda stigao do pogotka, baš kao i Ikić ranije u prvom poluvremenu.

A onda prava drama u drugom dijelu meča.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Nakon samo tridesetak sekundi, dosuđen je penal i za goste. Samo što je ušao u igru, Vukoja je smanjio zaostatak svog tima na 3:1. Ipak, kratko je trajalo slavlje Širokobriježana, s obzirom da je Anđušić postigao fenomenalan pogodak, glavom sa 11 metara, nakon ubacivanja Blagojevića iz kornera i ponovo su "rođeni" stekli tri gola prednosti.

Nova najstroža kazna viđena je u 62. minutu. Nije sudija Mulahasanović bio siguran da li je prekršaj Ikića bio u ili van šesnaesterca, ali je na asistenciju pomoćnika odlučio da pokaže na "kreč". Ponovo je odgovornost preuzeo Vukoja i pogodio.

Samo dva minuta kasnije, nova promjena na semaforu. Ćavar je krunisao sjajnu akciju gostiju za 4:3, da bi već u narednom napadu viđen još jedan pogodak, ovaj put u mreži Širokog Brijega, ali je poništen. Anđušić je šutirao, izgledalo je da će lopta završiti iza leđa Josipovića peti put danas, ali je Ovčina dodirnuo loptu, pritom je bio u ofsajdu, pa od gola Veleža nije bilo ništa.

Fenomenalnu partiju Vukoja je okončao trećim golom. Kompletirao je het-trik u 86. minutu, te svom timu donio veliki bod u sasvim sigurno najboljoj utakmici ove sezone u bh. prvenstvu.

VELEŽ: Bogdanović; Kvakić, Bajrić, Ikić; Dejanović, Hasanović, Blagojević, Halilović, Ovčina; Anđušić, Haskić. Trener: Amar Osim.

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Bagarić, Kpan, Lukić, Pejić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira. Trener: Ivica Barbarić.

PREMIJER LIGA BIH - 18. KOLO:

Velež - Široki Brijeg 4:4 (3:0)
/Dejanović 12, Ikić 26, Haskić 39 pen, Anđušić 50 - Vukoja 46 pen, 63 pen, 86, Ćavar 65/

U nedjelju:

Posušje - Sloboda (13.00)
Tuzla siti - Zrinjski
Sloga Meridian - Igman (15.00)

U ponedjeljak:

Leotar - Borac (13.00)

Odgođeno:

Sarajevo - Željezničar

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC