• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bukvalno su nam pucali u noge! Tadić odmah izašao pred medije pa objasnio razloge poraza

Autor Haris Krhalić

Kapiten našeg nacionalnog tima Dušan Tadić prvi je izašao pred medije poslije poraza nacionalnog tima od Švajcarske i preuzeo odgovornost za poraz.

 Tadić nakon poraza od Švajcarske Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija je kiksirala, izgubila posljednji meč grupne faze Mundijala od Švajcarske 3:2 i tako kao jedna od najgorih ekipa na Svjetskom prvenstvu ispala sa ovog Mundijala. Poslije debakla u Kataru prvi je pred medije izašao kapiten Dušan Tadić i analizirao razloge poraza. 

"Kao i svaka utakmica sa nama rolerkoster oni povedu, pa mi preokrenemo, 2:1, 2:2, 3:2... Ne smiju da se dešavaju neke stvari na ovom nivou ako hoćeš da prođeš. Jednostavno mora da postoji bolja komunikacija, moramo bolje da branimo, ne samo odbrana nego i vezni red i napadači. Kad primiš u tri utakmice osam golova mislim da je puno za prolazak", istakao je Dušan Tadić odmah poslije poraza. 

Novinare je zanimalo da li je razlog za greške bio nemir u nacionalnom timu, ali to ipak nije bio slučaj. Ključni momenti za poraz su po riječima kapitena bili golovi u nezgodnom momentu. 

"Mislim da je ekipa bila dosta mirna, ali kada primiš gol za 2:2 na kraju prvog poluvrremena i onda amaterski na početku drugog poluvremena za 3:2 mislim da bukvalno kao da su ti pucali u noge. Tako da... Umoran? Više emotivno umoran nego fizički. Potrošiš se emotivno jer želiš prolazak", rekao je on. 

Komunikacija između linija nije bila na nivou, ali zašto je to tako?

"Da vam ne pričam neke taktičke stvari koje smo radili... Mi hoćemo da izađemo sa krilnim bekom na njihovog beka, Šaćiri uđe unutra, onaj Sou ili Frojler napada prostor i zabada se iza leđa tamo tu bi neko trebalo da ga isprati... I tu mora da postoji bolja komunikacija", dodao je on. 

Bilo je i konstatacija da ovo nije bila Srbija kakvu smo gledali u kvalifikacijama i Ligi nacija. 

"Ne bih se u potpuosti složio sa vama. Mislim da smo dobili najtežu od svih grupa, da su sve reprezentacije izuzetno kvalitetne i da je isto i u kvalifikacijama smo primali dosta pogodaka, a dosta smo i davali. Imali smo tad i dobre i loše momente. Jednostavno kada je takmičenje na ispadanje ovo je previše da bi se prošlo", zaključio je Tadić. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC