• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUŠI SE MAKSIMIR, Dinamo MORA da se seli! Dok ne dobiju novi stadion - igraće ovdje! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri zagrebačkog Dinama i reprezentativci Hrvatske mogli bi da dobiju novi dom, barem dok na mjestu Maksimira ne nikne novi stadion.

 maksimir se ruši  Izvor: Facebook/TresnjevkaSjeverJeNasa/pritnscreen

Hrvatska fudbalska reprezentacija niže dobre rezultate - u Rusiji su 2018. godine igrali finale, u Kataru četiri godine kasnije osvojili treće mjesto. Ali, nije sve sjajno.

Mnogobrojni fudbalski radnici smatraju da je najveći problem u zemlji infrastruktura, a to se posebno odnosi na najveći stadion koji imaju. Maksimir, dom Dinama i reprezentacije, ruglo je koje smeta čak i prvom čovjeku UEFA Aleksandru Čeferinu.

Možda će vas zanimati

Zbog toga posljednjih godina traju rasprave o izgradnji novog stadiona na mjestu Maksimira, koji bi mogao da bude kompletno srušen. Jedan od kultnih objekata za fudbal na ovim prostorima otišao bi u istoriju, a na njegovom mjestu nikao bi dom na kojem bi zagrebački klub i hrvatska reprezentacija igrali domaće utakmice. Naravno, izgradnja bi trajala godinama, pa bi Dinamo morao da se preseli na neku drugu lokaciju.

Čini se da je sada i za to pronađeno rejšenje. Zamenik gradonačelnika Luka Korlaet održao je prezentaciju na kojoj je kao rešenje za Dinamov privremeni dom ponuđen stadion u Kranjčevićevoj. Ovaj stadion povremeno koristi Dinamova "filijala" Lokomotiva, na njemu nekad igra Hrvatski dragovoljac, a bude trenutaka i kada manji zagrebački klubovi baš na njemu budu domaćini. Pogledajte kako bi trebalo da izgleda renoviran:

Za razliku od Maksimira, ovaj stadion ima sve potrebne građevinske dozvole. To bi značajno ubrzalo radove na njegovom renoviranju, a predviđeno je da se kapacitet podigne sa 4.000 na čak 8.000 mesta. U tom slučaju bi ovaj fudbalski objekat ispunio uslove koje propisuje UEFA, pa bi na njemu mogle da se igraju međunarodne utakmice.

Čelni ljudi grada nadaju se da će Zagrebu u sprovođenju ovog plana pomoći HNS i UEFA, ali da bi velika sredstva mogla da izdvoji i država Hrvatska. Po zakonu koji 1. januara stupa na snagu, Hrvatska će tokom 20213. i 2024. godine utrošiti čak po 100 miliona kuna (prkeo 13 miliona evra) u sanaciju sportskih objekata.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC