• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultni napadač "oteo" Zvezdi EVROPSKI TROFEJ, sad ga malo ko prepoznaje: Navijač ga našao u pabu - pogodite ko je ovo!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji napadač Mančester junajteda i reprezentacije Škotske sada je potpuno neprepoznatljiv.

 kako izgleda bivši napadač mančestera brajan mekler Izvor: Profimedia

Jedan navijač je vidio i prepoznao kultnog napadača Mančester junajteda Brajana Meklera u pabu, a njihova slika je postala hit na internetu! Brajan Mekler ima 59 godina i teško da bi ga iko prepoznao da navijač nije napisao sa kim se slikao! 

On je počeo karijeru u Madervelu početkom osamdesetih, a kada je prebačen iz veznog reda u napad procvjetao je i zaradio je transfer u Seltik. Tu je ostao četiri sezone, a onda je 1987. godine postao jedno od prvih pojačanja ser Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu.

Tu je godinama igrao prvo kao napadač, a onda ponovo kao vezista i ostao je u klubu 11 godina. Na 471 meču za "crvene đavole" postigao je 127 golova i u Junajtedu je osvojio četiri titule u Premijer ligi, dva FA Kupa, jedan Liga kup, jedan Kup pobjednika kupova i jedan Superkup Evrope. Upravo je na tom meču imao najveći momenat svoje karijere i to protiv Crvene zvezde! Pogledajte kako sada izgleda:

Superkup Evrope 1991. godine igrao se samo na jedan dobijeni meč, jer je Mančester junajted odbio da dođe u Beograd na revanš nakon prve utakmice na "Old Trafordu". Na tom meču je Mekler bio prvi špic Junajteda i dao je gol za pobjedu u 67. minutu.

Uvijek je Mekler bio vrlo specifična figura, pa je tako dok je igrao za Madervel na početku karijere paralelno sa fudbalskom karijerom stigao da završi studije matematike na Univerzitetu Glazgov. Za Škotsku je igrao 30 mečeva, a bio je dio tima koji je igrao na Euru 1992. godine. Poslije karijere je vodio Blekburn, a u Mančester junajtedu je bio šef omladinske škole punu deceniju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC