• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić otvorio dušu, ovo je njegov plan za srpski fudbal: Novca ima, ali domaći igrači su ključ!

Autor Dragan Šutvić

Nemanja Vidić hoće da sjedne u vrelu fotelju predsjednika FSS, a njegov plan za napredak srpskog fudbala je vrlo jasan.

 plan nemanje vidića za srpski fudbal  Izvor: Profimedia

Približavaju se izbori za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, a jedan od kandidata za prvog čovjeka srpskog fudbala je i Nemanja Vidić. On je završio fudbalsku karijeru 2016. godine, a od tada se školovao i kao trener, ali i u raznim UEFA programima. 

Sada je u intervjuu za engleske medije priznao da mu nije bilo lako kada je morao da ostavi fudbal, ali je pričao i o planovima vezanim za Srbiju. 

"Slušajte, bilo je teško, na početku pogotovo. Sada sve više razumijem situaciju i lakše je", počeo je on, a onda otkrio šta mu je cilj kada je srpski fudbal u pitanju:

"Hoću da budem neko ko će da utiče na fudbal i ko će da donese nešto novo iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam sposobni ljudi na pravim mjestima. Mislim da je u fudbalu mnogo novca i zbog toga na pozicijama sportskih direktora i skauta neophodno je imati pravi kadar kako bi vam pomogli da postignete ono što želite", naglasio je nekadašnji reprezentativac Srbije.

On se osvrnuo na nedavne turbulencije na svjetskom tržištu transfera i istakao da je neophodno da se svi mnogo više fokusiraju na stvaranje igrača. 

"Vidimo da je tržite postalo ludo. Misim da moramo da se vratimo na razvoj igrača, a da se manje oslanjamo na gotov proizvod. Vidimo da sa finansijskim fer pejom neki klubovi imaju problema jer troše mnogo novca. Novca ima, ali svakako neki principi moraju da postoje kako bismo i dalje stvarali domaće igrače. Zbog toga mislim da nekadašnji fudbaleri moraju da budu još više uključeni u programe i u kontaktu sa ljudima koji ulažu novac u fudbal", rekao je VIdić. 

Nekada lider na terenu, sada hoće da bude lider van terena i da utiče na to da se fudbal više okrene samoj igri, a manje biznisu. 

"Kada vidimo u kom pravcu ide fudbal, mislim da nam je neophodno više bivših igrača unutar njega. U posljednjih 10-15 godina se fudbal više orjentisao na biznis, a moramo da nađemo ravnotežu i zato mislim da je neophodno da u fudbalskom ekosistemu bivši igrači zauzmu bitne pozicije. Kako bi mogli da utiču na to kako se predstavljaju fudbaleri i kako boi uticali na suštinu fudbala", završio je nekadašnji kapiten Mančester junajteda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC