• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U kontaktu smo sa Partizanom i Šerifom! Iz UEFA za MONDO: Da li će crno-bijeli igrati u Moldaviji?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U posljednja 24 sata mnogo toga se dogodilo na prostoru Moldavije što je zabrinulo i UEFA uoči meča Šerifa i Partizana.

 Iz UEFA za MONDO o utakmici Šerif - Partizan Izvor: YouTube/UEFA/FK Partizan/Screenshot

Samo dva dana uoči meča Šerifa i Partizana došlo je do neočekivane drame. Sve je počelo još sinoć deportovanjem srpskih navijača koji su doputovali malo ranije u Moldaviju kako bi gledali prvu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige, da bi sve jutros iznenadilo saopštenje crno-bijelih u kome se poručuje da je poslije bezbjednosnih proveri tamošnjih službi odlučeno da se ipak igra "iza zatvorenih vrata".

To nije bila i jedina intriga, pošto je Moldavija danas do 15 časova zatvorila vazdušni prostor zbog neidentifikovanog drona, a svi su se zapitali kako se to odnosi na Partizan koji mora da brine i tuđe brige uoči puta za Kišinjev.

Za sada nema nikakvih promjena, Partizan u srijedu ujutru putuje u Moldaviju, a iz UEFA su za MONDO potvrdili da su upoznati sa kompletnom situacijom i da su u kontaktu sa nadležnim službama:

"Meč između Šerifa i Partizana koji se igra 16. februara u Kišinjevu igraće se iza zatvorenih vrata zbog odluke tamošnjih vlasti. UEFA je u stalnom kontaktu sa Šerifom i Partizanom, kao i sa državnim organima Srbije i Moldavije. To je sve što možemo da vam kažemo u ovom trenutku", navodi se u kratkom odgovoru u kome su potvrdili da će se meč igrati.

Podsjetimo, Moldavija se "naslanja" na Ukrajinu i nalazi se već godinu dana u nezavidnom položaju zbog rata Rusije i Ukrajine. Takođe, kod njih tinja sukob između države i regiona Pridnestrovlje (Transitrija). Upravo iz tog dijela Moldavije došazi Šerif, tako da čitave sezone igraju van Tiraspolja i Partizan treba da ugoste u glavnom gradu Kišinjevu.

Dodajmo i to da Pridnestrovlje traži nezavisnost od Moldavije i priključenje Rusiji, a bezbjednosni problemi značajno su se pogoršali od kada je počeo rat u Ukrajini.

Partizan i Šerif se sastaju u četvrtak od 21 čas, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC