• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPSKI TRENERI OSVOJILI TROFEJE U REGIONU: Oni su podizali pehare od Ljubljane do Skoplja

Autor Haris Krhalić

Završena su kup takmičenja u čitavom regionu, a evo ko je podizao trofeje

 Srpski treneri uspješni u kupovima širom bivše Jugoslavije Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaški treneri imali su uspjehe u nacionalnim kupovima u regionu, pa su trofeje podigli i Vladimir Jovanović na klupi Budućnosti, njegov imenjak na klupi Igokee i Dragan Nikolić sa MZT-om. Naravno, pehar pobjednika Kupa Izraela osvojio je Aleksandar Džikić i to pobjedom protiv velikog Makabija.

Budućnost Vladimira Jovanovića osvojila je kup Crne Gore 16. put, pobjedom protiv Podgorice u finalu 76:67. Zanimljivo je da najtrofejniji crnogorski klub samo jednom nije osvojio nacionalni Kup - 2011, kada je senzaciju napravila Sutjeska. Taj niz nastavljen je pod vođstvom Jovanovića, čiji je tim na putu ka trofeju pobijedio i Dečić i četvrtfinalu i Milenijum u polufinalu. Najbolji igrač finala bio je reprezentativac Kanade, Tre Bel Hejns, sa 18 poena.

Jovanovićev imenjak i prezimenjak, Vladimir Jovanović sa klupe Igokee, osvojio je sa svojim timom Kup Mirze Teletovića pobjedom protiv Širokog u finalu 76:49 u nedjelju. Kao i Budućnost, Igokea je apsolutno najdominantniji tim ovog takmičenja i od 2014. samo jednom nije osvojila trofej - 2020. kada su "Kup Mirze Delibašića" osvojili Sparsi iz Sarajeva. "Igosi" su trijumfom u nedjelju u dvorani "Skenderija" 10. put osvojili Kup BiH.

Kao i u Crnoj Gori i u BiH, nacionalni kup osvojio je i MZT pod vođstvom Dragana Nikolića. Skopljanci su u finalu pobijedili Feniks 2010. rezultatom 75:60 i tako 11. put osvojili ovo takmičenje. Najbolji igrač Nikolićevog tima bio je srpski krilni košarkaš Strahinja Mićović, sa 20 ubačenih poena.

Kada su u pitanju ostale zemlje regiona bivše Jugoslavije, u Hrvatskoj je Kup Krešimira Ćosića osvojila Cibona, ubjedljivom pobedom protiv Cedevite junior - 86:66. To je drugi uzastopni trijumf "cibosa", nakon što je prije toga dva trofeja osvojio Zadar, koji je trenutno ponovo u haosu.

U Sloveniji je osvajač Kupa Cedevita Olimpija, koja je u dramatičnom finalu pobijedila Helios Sans, 81:70. Bila je to repriza prošlosezonskog finala.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC