• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o vječitom derbiju: Sastavi Crvene zvezde i Partizana, gdje je prenos, ko sudi i šta je ulog!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda i Partizan odigraće 169. međusobni susret.

 sve o 169. vječitom derbiju  Izvor: ATA Images/MN Press

Došlo je vreme za novi vječiti derbi, po 169. put Crvena zvezda i Partizan odmjeriće snage. Biće to novi okršaj dva najveća srpska tima i prilika za dokazivanje. Bez obzira na stanje na tabeli i veliku prednost crveno-bijelih od 13 bodova, crno-bijeli će pokušati da nađu izlaz iz rezultatske krize u kojoj se nalaze.

Za razliku od domaćeg tima koji sa klupe vodi Miloš Milojević, kod gostiju su viđene dvije promjene, odnosno tri trenera na klupi od starta sezone. Krenuo je Ilija Stolica, zamijenio ga je Gordan Petrić, a poslije remija sa Radničkim 1923 na klupu je došao Igor Duljaj. Ostaje da se vidi kako će "šok-terapija" djelovati na ekipu.

Sve je spremno za meč Crvene zvezde i Partizana. Sve informacije o utakmici možete pročitati u tekstu ispod, a u anketi nam kažite i svoja očekivanja oko konačnog ishoda.

Anketa

Ko će pobijediti u 169. vječitom derbiju?

  • Partizan

    23.81% (5)

  • Crvena zvezda

    61.9% (13)

  • Očekujem remi!

    14.29% (3)

Ko će pobijediti u 169. vječitom derbiju?

Rezultati

KAD I GDE SE IGRA?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Meč se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova. Poslije čak tri različita datuma, donijeta je konačna odluka oko termina. Prvobitno se pojavila informacija da se igra 2. marta, pa onda 1. marta i na kraju je riješena i ta dilema i igraće se u petak.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prenos 169. vječitog derbija je na TV Arena sport. Kao i obično, tekstualni prenos biće na MONDU.

SASTAVI TIMOVA

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ovako bi trebalo da izgledaju sastavi timova za večerašnji okršaj.

Sastav Crvene zvezde bi trebalo da izgleda ovako: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović, Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

Sastav Partizana trebalo bi da izgleda ovako: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Fejsa - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo

KO SUDI?

Izvor: MN PRESS

Derbi meč sudiće Aleksandar Živković. Biće mu to prvi put da sudi meč između Crvene zvezde i Partizana. Do sada je crno-bijelima sudio 10 puta i ostvarili su osam pobjeda, uz dva remija. Crveno-bijelima sudio je devet puta i upisali su osam trijumfa i jedan neriješen rezultat. Njegov tim činiće pomoćne sudije Dragan Bogićević i Bojan Banović, kao i četvrti arbitar Stanko Ostraćanin. VAR sudija je Momčilo Marković, AVAR Milan Mihajlović.

"Milo mi je da smo se oslobodili običaja da se delegiraju iste sudije, opterećujemo ih i ne dozvoljavamo mlađim arbitrima da sazrijevaju i napreduju kroz teže utakmice. Mlad, perspektivan, ozbiljan, prilazi tako svakom meču. Trudi se da bude dobar, nije imao nekih propusta", rekao je sudijski ekspert Zdravko Jokić.

ŠTA JE ULOG?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Razlika između dva tima pred derbi je ogromna. Zvezda ima 63, Partizan 50 bodova. Iako je bodovna prednost crveno-bijelih ogromna, daleko od toga da je ovaj meč bez uloga. Prvenstveno zbog činjenice da dva tima iz vrha mogu u Ligu šampiona. Prvoplasirani direktno, drugi kroz kvalifikacije.

Partizan ima samo bod prednosti u odnosu na TSC i tri poena u odnosu na Čukarički i to je još jedan motiv za ekipu Igora Duljaja. Sa tri boda odbili bi njihov nalet i stekli dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone. Sa druge strane tim Miloša Milojevića pobjedom može dodatno da se "odlijepi" na vrhu i da omogući sebi dodatno "miješanje karata" i kombinovanje sastava do kraja sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC