• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović zadovoljan debitantima, ali i efikasnošću: Nadam se da ćemo još napredovati!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Najvažnija je pobjeda koja će nam donijeti još više samopouzdanja“, rekao je trener Borca Vinko Marinović poslije ubjedljive pobjede nad Tuzla sitijem.

 Vinko Marinović nakon utakmice Borac - Tuzla siti Izvor: Mondo/Slaven Petković

Fudbaleri banjalučkog Borca sa ubjedljivih 3:0 savladali su Tuzla siti u meč u 22. kola m:tel Premijer lige BIH odigranom na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Uprkos svim dešavanjima u klubu u posljednje vrijeme, od kazne koju je izrekla UEFA, najave promjene uprave, a potom i poruke navijača klupskom rukovodstvu tokom utakmice sa Tuzlacima, fudbaleri u crveno-plavom na terenu su pružili vrlo dobru partiju i prilično lako stigli do tri boda pred posljednji dio sezone.

Možda će vas zanimati

"Prvo da čestitam svojim igračima. Dobili smo 3:0 nakon dugo vremena. U nekim utakmicama, pa i ovdje protiv Širokog nismo neke šanse koristili, ovdje smo poslije dužeg vremena bili efikasni tako da smo iz dvije, tri šanse uspjeli dati dva gola i doći do 2:0, a onda u drugom poluvremenu dati još jedan nakon čega je utakmica bila faktički i završena", rekao je trener Borca Vinko Marinović.

"Kad je u pitanju Tuzla siti dobro smo se pripremali za utakmicu, jer Tuzla ima dobrih i kvalitetnih igrača, oni igraju i Kup i šansu da osvoji trofej, nije to lako igrati na oba fronta. Možda je i to problem bio, pogotovo kada ste u situaciji da se borite za opstanak. Najvažnije je za nas da smo dobili utakmicu i da se polako pripremamo nakon ovog formiranja tabele sutra za narednu utakmicu i ostale utakmice koje nam slijede i da idemo prema svom cilju. Neće biti lako, svaka utakmica će biti teška, ali to je fudbal i očekujem da nam ova pobjeda donese još više samopouzdanja", dodao je Marinović.

Na današnjem meču u dresu Borca vidjeli smo dvojicu debitanata, Janeza Pišeka koji je pošeo meč u startnih 11 i odigrao vrlo dobro, kao i mladog Stefana Marčetića koji je ušao s klupe u drugom poluvremenu.

"Drago nam je da smo danas ubacili mladog Marčetića koji ima tek 16 godina i da će mu ovo biti lijepa uspomena i podstrek za dalji rad", prokomentarisao je Marinović, a onda rekao da njegova ekipa može još da napreduje.

"Mi već dugo vremena radimo, na prošloj utakmici nismo mogli računati na Piščevića i Ninkovića, danas je Piščević preventivno morao da izađe. Sigurno da nam dosta znače u organizaciji igre. Danas je i Pišek dobio priliku iako dugo nije igrao, odigrao je dosta dobro, sa samo tri nedelje rada. Nadam se da će biti još napretka u igri i da ćemo biti i efikasniji".

Možda i svoju najbolju partiju u dresu Borca odigrao je Momčilo Mrkaić, strijelac trećeg gola.

"Sigurno da me to raduje, a tu ima još igrača koji mogu da uđu u formu i to očekujem od njih. Tu je i Jovo Lukić koji isto nije dao dugo vremena gol, ali vjerujem da će proraditi i da će i ostali igrači ući u formu“, zaključio je Marinović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC