• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZBACITE I NJIH IZ UEFA KAO RUSIJU! Čeferin pod ogromnim pritiskom, stigao je zahtjev advokata, a oni dolaze u Srbiju

Autor Haris Krhalić

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin je ovih dana pod veliki pritiskom, od njega se traži da izbaci Bjelorusiju iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.

 Evroparlamentarci traže od Čeferina da izbaci Bjelorusiju Izvor: Profimedia

Aleksandar Čeferin, prvi čovjek evropske kuće fudbala, je ovih dana pod velikim pritiskom od strane evroparlamentaraca koji zahtijevaju da izbaci reprezentaciju Belorusije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće goddine. Čak 100 advokata poslalo je pismo sa ovim zahtjevom, jer žele da Bjelorusija bude sankcionisana kao i Rusija koja je još prošle godine isključena iz svih takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA.

Evropski parlament se poziva na poštovanje ljudskih prava i smatraju da Bjelorusija ne treba da učestvuje zbog umiješanosti i pomoći Rusiji u ratu sa Ukrajinom, koji je počeo u februaru prošle godine. Bjelorusija je za sada učesnik kvalifikacija, ali će svoje utakmice morati da igra na neutralnom terenu u Srbiji. Svoj prvi meč igraće 25. marta protiv selekcije Švajcarske.

U grupi sa bjeloruskom reprezentacijom su Švajcarska, Izrael, Rumunija, Andora i tzv. Kosovo, na prvenstvo Evrope iz grupe idu dvije ekipe koje završe na prvom i drugom mjestu. Bjeloruski nacionalni tim će početi kvalifikacije sa neodređenom sudbinom u istim. UEFA se još uvijek nije oglasila povodom ove situacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC