• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević igrao za Srbiju, a sad zbunio Piksija! Ko je Zvezdino dijete koje nosi najteže fudbalsko prezime u Crnoj Gori!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi u Podgorici je posebno govorio o Savićeviću za koga je "pomislio" da je Dejan.

 Vukan Savićević igra za Crnu Goru nije rođak Dejana Savićevića Izvor: MN PRESS

"Vidio sam da piše 'Savićević' i pomislio da je to Dejo. Uplašio sam se!", našalio se u najavi meča Crna Gora - Srbija selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi. To, najteže prezime crnogorskog fudbala u tamošnjoj reprezentaciji nosi centralni vezista Vukan Savićević (29), bivši đak i prvotimac Crvene zvezde, kao i nekadašnji kadetski i omladinski reprezentativac Srbije.

Ipak, iako bi bilo romantično da su u srodstvu, Dejan i Vukan Savićević nemaju porodične veze, pa je Vukan i na početku karijere u Zvezdi naglašavao da se niko u njegovoj bližoj familiji nije bavio fudbalom. Dejo je za to vrijeme kao predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore pratio fudbalski razvoj svog prezimenjaka i 2015. najavio da će mu dati pasoš i vratiti ga u tamošnju mladu reprezentaciju, jer je Vukan igrao i za mlade selekcije Crne Gore.

"Vukan je igrao sa starim pasošem za Crnu Goru. Kad mu je istekao, morao je da se opredijeli. Njegov otac je iz Nikšića, zbog života u Beogradu izabrali su srpski pasoš, ali je on nama interesantan kao igrač. Razmišljamo o Vukanu kao reprezentativcu Crne Gore u budućnosti, vidjećemo šta će se desiti", govorio je tada Savićević.

U međuvremenu, Vukan nije uspijevao da se izbori za ulogu i minutažu u Zvezdi, pa je 2016. napustio crveno-bijele 51 odigrane utakmice i prešao u Slovan iz Bratislave, u kojem je dobio veći prostor i za tri godine izborio se za veću ulogu, odigrao 112 utakmica, dao 12 golova i devet namjestio. Iz Slovačke je u januaru 2019. otišao u Vislu iz Krakova, potom je poslije godinu i po otišao u Samsunspor u Turskoj, a od prošlog avgusta igrač je Giresuna.

U tom timu Savićević je ove sezone konstantno na terenu, na poziciji centralnog ili ofanzivnog veziste, a imao je važnu ulogu i u pobjedi Crne Gore protiv Bugarske u petak. Vukan je odigrao cijelu utakmicu za "sokolove", čineći centralni dio veznog reda sa nekadašnjim igračem Partizana Aleksandrom Šćekićem i Markom Bakićem. Sudeći prema tome šta je pružio u Razgradu, ne bi bilo iznenađenje da i u ponedjeljak uveče bude na terenu protiv Srbije.

Savićević je u dresu "A" reprezentacije Crne Gore debitivao 2017. protiv Irana, a do sada je sakupio šest nastupa. Da li će protiv "orlova" u ponedjeljak i sedmi put zaigrati?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC