• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja se oduševio u Podgorici - sreo je Deju: Naravno da je bio malo nervozan, ali svaka njemu čast!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Džajić je sumirao utiske poslije prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 Dragan Džajić sreo Dejana Savićevića u Podgorici Izvor: MN PRESS

Srbija je pobijedila Crnu Goru na gostovanju u Podgorici, a nakon jako važne dvije pobjede na startu kvalifikacija za Euro oglasio se i novi predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić. On je istakao da je pobjjeda jako bitna za ovaj tim, ali da nema opuštanja ni poslije maksimalnog učinka. 

"Bilo je važno da pobijedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svjesni smo da nema opuštanja, volio bih da igrači što pre zaborave Litvaniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam prije svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu riješili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobjeda još više dobija na značaju", istakao je Džajić na startu i dodao da u našem timu ima dovoljno kvalitetnih individualaca koji mogu da riješe meč jednim potezom:

"Naša ekipa ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilja.“

Sjajan prijem srpskog nacionalnog tima u Podgorici oduševio je sve, pa i Džajića koji je ipak priznao da nije očekivao baš toliko oduševljenje dolaskom "orlova" u Crnu Goru. 

"Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživjeli u Podgorici."

Susreo se naravno Džajić sa predsjednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem, a taj susret je protekao emotivno i uz mnogo evociranja uspomena iz vremena kada su zajedno donosili jugoslovenskom fudbalu najveće uspjehe. 

"Dejo je bio veoma korektan, kao i uvijek. Normalno je da poslije poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumijem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je posliije i čestitao nam na pobjedi. Svaka mu čast", istakao je Džajić, a onda se osvrnuo i na utakmicu sa Litvanijom nakratko: 

"Oduševio mi je ambijent na stadionu Rajko Mitić. Nije nikakva novost da djeca u velikom broju dođu na fudbalsku utakmicu, ali sam bio impresioniran jednim drugim detaljem, načinom na koji su pratili dešavanja na terenu i njihovim zrelim reakcijama na određene poteze naših igrača. Volio bih da na svakoj narednoj utakmici srpskog državnog tima, bude slična atmosfera na tribinama", rekao je za sajt FSS Dragan Džajić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC