• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Liverpul i Siti, zaradio milione, pa objavio bankrot! Čuveni fudbaler u problemu: "Nije mi ostalo NIŠTA više"

Autor Dragan Šutvić

Krejg Belami i zvanično je potvrdio da je bankrotirao...

 krejg belami bankrotirao  Izvor: Profimedia/Phil Bryan/News Images

Krejg Belami (43) je legenda velškog fudbala, igrao je za mnoge poznate timove, među kojima su Liverpul, Mančester siti, Vest Hem, Njukasl, Vest Hem, zaradio je milione u karijeri, a sada je proglasio bankrot. Poslije niza neuspješnih investicija i raznih problema nekadašnji reprezentativac Velsa je priznao da je ostao bez novca.

Sada radi kao pomoćnik Vensana Kompanija u Barnliju, klub mu plaća stan, a državi na ime poreza duguje preko milion funti. "Ne izbjegavam plaćanje poreza, jure me već neko vrijeme zbog nekih starijih dugovanja. Sada je gotovo, uzeli su mi baš sve što sam imao. Ako slušaš savjete od pogrešnih ljudi, upadaš u dugove i sada sam došao do toga da je proglašenje bankrota za mene ustvari olakšanje", rekao je Belami za "Dejli mejl".

Ističe da ne zna šta će da radi u budućnosti, ali da ne odustaje.

"Ne mogu ni hipoteku da uzmem, nemam za šta. Finansijski, nemam nikakvu budućnost i to me boli, jer ne posjedujem ama baš ništa više, sve je nestalo i zato želim da upozorim sve ostale igrače da budu pažljiviji i pametniji od mene."

Dao je savjet sportistima.

"Ljudi, provjeravajte sve, posebno pazite od koga prihvatate sajvete, može da postane Divlji Zapad. Provjerite sve to od strane nekih nezavisnih organa i ljudi, tražite drugo, treće mišljenje. Ja sam dio generacije za koju su sve radili, ostali su plaćali račune, klub je sve to rješavao i na taj način sam postao ranjiv. Bolje je da preuzmeš odgovornost i da rješavaš takve stvari, jer ćeš jednog dana završiti karijeru, klub više neće biti tu i moraćeš sam da rješavaš sve, ko će onda da plaća račune umjesto tebe, dok ti učiš kako da preživiš u stvarnom svijetu?"

Osvrnuo se i na komentare da je on sam kriv za cijelu situaciju.

"Čujem da ljud pričaju kako fudbaleri treba da znaju bolje. Objasnite mi, kako ja da znam bolje? Napustio sam školu sa 15 godina, bio sam naivan, glup. Nisam pare izgubio na kocku ili na piće, možda bi mi bilo lakše da je to bio slučaj. Zbog svega što se desilo više ne vjerujem ljudima. Čim to uradiš, rizikuješ da se ovako nešto dogodi. Duboko u sebi sam jednim dijelom znao da nešto tu ne štima, ali ništa nisam preuzeo. Nisam htio da se suočim sa tim, ustvari, bolje da kažem da nisam znao kako da se suočim sa tim", zaključio je Belami.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC