• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA SE "POTUČEMO" ZA SVAKU LOPTU! Maksimović pred gostovanje u Mostaru: Ne pobjeđuje uvijek bolji na papiru!

Autor Dragan Šutvić

Trener Leotara najavio je gostujući duel sa "rođenima".

 Marko Maksimović Izvor: Promo/FK Leotar/Čedomil Mucović

Fudbaleri Leotara, na krilima pobjede (1:0) nad Željezničarom, putuju na gostovanje još jednom timu koji pretenduje na plasman na evrpopsku scenu.

Trebinjci će u subotu od 16.00 časova (TV Arena sport) odmjeriti snage sa Veležom, koji je trijumfom upravo nad Sarajlijama stigao nadomak novog finala Kupa BiH.

"Poslije dobrog rezultata protiv Željezničara, koji nam je popravio raspoloženje u klubu, ekipi nadam se gradu, očekuje nas utakmica protiv još jedne ekipe iz vrha tabele. Negativan rezultat protiv Željezničara bi nam donio probleme, s obzirom na naš raspored. Velež je poslije Zrinjskog vjerovatno ekipa u najboljoj formi u ovom momentu. Jedino su od Zrinjskog primili golove, a u ostalim utakmicama su sačuvali mrežu, posmatrajući prvenstvo i Kup. Od kada je došao novi trener igraju dobro, kompaktni su i imaju dobre igrače i dobar ambijent. Dobro smo trenirali protekle sedmice, analizirali njihovu igru i idemo u Vrapčiće da damo svoj maksimum i nadam se iz tog pristupa da možemo ostvariti što bolji rezultat", rekao je u najavi utakmice strateg Trebinjaca Marko Maksimović, istakavši da ključ pozitivnog rezultata iz ovog duela leži u "muškoj" igri i borbi za svaku loptu.

"Ako pogledamo posljednje utakmice Veleža, dobili su svaki put takmičarski. Ne igra Velež kao što je igrao u nekom ranijem periodu, da insistira na posjedu. Igraju dosta pametnije, koriste situaciju u tranziciji i dosta su agresivni. Moraćemo da odgovorimo na tu agresivnost, prije svega motivacijom i da budemo motivisani kao što smo bili protiv Posušja ili protiv Željezničara u Kupu. Moraćemo da igramo muški, da se 'potučemo' za svaku loptu, a ako je protivnik bolji, pružićemo ruku. Ne treba biti mnogo pametan i reći da je Velež u ovom momentu bolja ekipa od Leotara, ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji na papiru", naveo je Maksimović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 25. kolo

Petak:

Sarajevo – Sloga Meridian (20.00)

Subota:

Posušje – Sloboda (15.00)

Velež – Leotar (16.00)

Borac – Zrinjski (18.30)

Željezničar – Tuzla siti (20.00)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg – Igman (18.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC