• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobra vijest iz Mađarske za TSC! Orban diže ruke od Osijeka, okreće Bačkoj Topoli - u Srbiji KLJUČNI projekat!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve je izvjesnije da će Mađarska odustati od "projekta Osijek" i potpuno se posvetiti TSC-u.

 Mađari odustaju od Osijeka i okreću se TSC-u Izvor: MN PRESS

Nije nikakva tajna da predsjednik Mađarske Viktor Orban, preciznije sama država Mađarska, ulažu u klubove okolnih zemalja u kojima živi veliki broj Mađara, pa su tako u Slovačkoj pomogli Dunajskoj stredi, u Hrvatskoj je to odavno slučaj sa Osijekom, dok je u Srbiji odnedavno takav slučaj sa ekipom TSC iz Bačke Topole. Uz Puškaš akademiju iz Mađarske, može se reći da su ovo "projekti Viktora Orbana", međutim djeluje da su Mađari na putu da odustanu od jednog od njih.

To je Osijek, za koji se činilo da je i najbolji projekat Mađarske van njihovih granica, u kome već duže vrijeme "tinja haos". Od odlaska trenera Nenada Bjelice iz kluba, nakon neispunjenih ciljeva i uz veliki broj promašenih igrača sa "teškim ugovorima", nagomilali su problemi koji bi mogli da označe izlazak države Mađarske u skorijem periodu.

Hrvatski portal "24 sata" prenosi da je Mađarima "puna kapa" poslije svega i da navodno što prije žele da prodaju klub i pobjegnu što dalje od Osijeka, a navodno je za kupovinu zainteresovana jedna grupacija iz Singapura na čijem čelu je neimenovani hrvatski državljanin. Ne spominje se ništa konkretnije, ali ovo bi moglo da znači da se Mađari okrenu ka preostala tri projekta u koja ulažu novac, što bi istovremeno mogla da bude dobra vijest i za TSC - koji je u dobroj poziciji da predstojećeg ljeta igra i kvalifikacije za Ligu šampiona.

TSC je u plej-of Superlige ušao kao drugoplasirani, što je daleko bolje od situacije u kojoj se nalazi Osijek koji je samo spletom srećnih okolnosti još trećeplasirani u Hrvatskoj, s tim da ih dva boda dijele od sedme pozicije. Ako se uskoro ne vrate na pobjednički kolosijek (nisu pobijedili 77 dana), nema sumnje da će ostati i bez Evrope.

Hrvatski mediji prenose da su sportskog direktora Ivicu Kuluševića navijači gađali pivom, na šta im je odgovorio poljupcima, dok su trojica fudbalera Osijeka trenutno suspendovana. Jevhen Čeberko ne igra i "sklonjen" je prvi iz tima zbog navodne fizičke nespremnosti, Dijego Bari je pod suspenzijom jer je povrijedio dvojicu saigrača na treningu (!?), dok je Mihret Topčagić van tima iz nepoznatog razloga.

Sve to odrazilo se na rezultate i Osijek nije pobijedio na deset utakmica zaredom, pa ćemo vidjeti da li je to znak Mađarima da napuste klub nakon dolaska 2016. godine i izgrađenog velelepnog stadiona. Jedno vrijeme djelovalo je da će Osijek uspjeti da pomuti slavu Dinamu (Hajduku nije bio problem), ali čini se da je TSC "bolja opklada".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC