• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkaić pred derbi sa Željom ne daje obećanja, ali želi trijumf: Koliko god bude golova, neka ekipa pobijedi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Napadač Borca Momčilo Mrkaić i trener Vinko Marinović poručili pred derbi sa Željezničarom da žele pobjedu.

 Najava PLBIH 28 kolo Borac - Željezničar Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Derbijem između Borca i Željezničara biće zaključeno 28. kolo Premijer lige BIH, a ovaj duel biće odigran u četvrtak od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je vezao dva trijumfa, na drugoj strani i Željezničar u ovaj duel ulazi poslije pobjede nad Širokim brijegom kojom je prekinuo seriju poraza.

U međuvremenu su „plavi“ sa Grbavice promijenili i trenera i Edisa Mulalića zamijenio je Nermin Bašić, a to je prokomentarisao i trener Borca Vinko Marinović na konferenciji za novinare pred derbi.

"Vanredno je kolo tako da nemamo previše vremena za pripremu utakmice, ali kako nama tako i drugima. S druge strane prvenstvo ulazi u sami finiš tako da je velikaborba za bodove i u borbi za Evropu i za opstanak. Sutra nas čeka jako bitna utakmica protiv Željezničara koja je u proetklom periodu imao rezultatski deficit, ali je i promijenio trenera. Ova posljednja pobjeda im sigurno donosi taj psihološki aspekt da mogu biti mnogo bolji u odnosu na ono što su dosad pokazivali. Novi trener već ubacuje neke svoje ideje iako nije imao puno vremena", rekao je Marinović i dodao:

"Mi smo vezali dvije pobjede i imamo dosta dobru situaciju na tabeli tako da sutra sa pobjedom sebi stvaramo dobru situaciju. Znamo koliko ova pobjeda znači za navijače i ljubitelje fudbala i sutra očekujemo dobru podršku, a nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i doći do našeg cilja".

Marinović neće moći da računa na Aleksandra Subića, a njegovo mjesto na lijevom boku na prošloj utakmici zauzeo je mladi Filip Račić, prilično uspješno.

"Zadovoljan sam načinom na koji je odigrao Račiić, s obzirom da mu je ovo bila praktrično prva utakmica, imao je 15-ak minuta protiv Leotara. Odigrao je dosta dobro ovu utakmicu i samo treba da nastavi u ovom pravcu".

Iako Borac ulazi u ovaj meč sa dva vezana trijumfa napadač Momčilo Mrkaić ističe da to ostavljaju iza sebe.

"Ono što smo dosad uradili ostavljamo iza sebe. Pripremamo se maksimalno za utakmicu protiv dobrog protivnika, biće to jak derbi, ali očekujem da ćemo uz dobru atmosferu da ostvarimo pozitivan rezultat", poručio je Mrkaić.

Napadač Borca koji je na pretprošloj utakmici het-trikom donio pobjedu svom timu nije htio da obećava ovakav učinak, već je poručio da je najvažnije da ekipa ostvari pobjedu.

"Ako će pojedinačni učinak donijeti dobro ekipi onda bi bilo super. Koliko god bude golova, dovoljno", rekao je uz osmijeh Mrkaić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC