• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara pred meč u Banjaluci: Nadam se "fajterskoj" utakmici, dueli Borca i Želje su spektakl za bh. fudbal

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju 28. kola m:tel Premijer lige BiH Borac u četvrtak od 18 časova na Gradskom stadionu dočekuje Željezničar.

 nermin bašić Izvor: Promo/FK Željezničar/ Adem Ćatić

Promjena trenera na "Grbavici" urodila je plodom. Nermin Bašić u duelu sa Širokim Brijegom ostvario je prvi trijumf na klupi sarajevskih "plavih", a ovaj meč imao je zanimljivu uvertiru, s obzirom da su navijači Željezničara ušli u svlačionicu.

Nakon tri veoma bitna boda u duelu sa Širokobriježanima, Željezničar očekuje novi težak meč - gostovanje u Banjaluci drugoplasiranom Borcu. Ovaj meč na program je na Gradskom stadionu u četvrtak od 18 časova, a Bašić smatra će je pred nama prava fudbalska poslastica.

"Očekuje nas derbi. Utakmice Borca i Želje su spektakl za bh. fudbal, nadam se da će tako biti i ovaj put uz jako puno naših navijača i korektno navijanje. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško je pripremiti ovaj susret jer znamo da za četiri-pet dana igramo novu utakmicu", rekao je Bašić u najavi derbija s Borcem, koji bi trebalo da isprati i veliki broj gostujućih navijača koji su najavili dolazak u Banjaluku.

Stanje u igračkom kadru nije idealno.

"Biće izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati, želimo intenzitet na utakmici. Znamo svi da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće igrati, Beća ima povredu lista tako da imamo malih problema, no imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, svi će dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. Željo je klub koji svaku utakmicu ide na pobjedu, daćemo maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti na kraju dovoljno."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Stanje u ekipi je mnogo bolje nego prije nekih 10-15 dana. Tada je Željezničar bio u nizu od tri prvenstvena poraza, doživljena je i eliminacija u polufinalu Kupa BiH od Veleža, ali na "Grbavici" se nadaju da će pobjeda protiv Širokog Brijega biti svojevrsna prekretnica u sezoni.

"Posljednja dva dana je jako dobra atmosfera, momci su fokusirani na treningu, od prvog dana mi je milina raditi sa njima. Još se bavimo sami sobom. Borac ima veliki broj kvalitetnih igrača, u određenim momentima igraju fenomenalan fudbal, ali imaju mnogo oscilacija u igri, mi se borimo sami sa sobom i sa upostavljanjem neke sopstvene igre i filozofije, vraćanja samopouzdanja momcima", naglasio je Bašić.

Evidentan je napredak u igri Željezničara od dolaska Bašića, a pravi test očekuje ih u Banjaluci, gdje Borac rijetko gubi bodove.

"U posljednjoj utakmici, raduje me da je sedam-osam igrača došlo do neke forme, čekam još neke igrače da dođu u formu, pa da budemo pravi. O Borcu ne treba trošiti riječi, imaju kvalitetnu ekipu, na svim pozicijama su dobro pojačani i organizovani, mogu vam napraviti problem indivdualno sa sve i jedne pozicije. Nadam se fudbalskom spektaklu i da ćemo odigrati fajtersku utakmicu, želim da je moja ekipa hrabra", nada se trener Željezničara.

Marin Galić igraće protiv svog bivšeg kluba, čiji dres je nosio 2020. godine.

"Atmosfera je jako dobra poslije Širokog Brijega. Prije toga smo bili u krizi, što je normalno, no pobjeda protiv Širokog Brijega nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik, ekipa koja je dobro vođena i koja ima kvalitetne pojedince, ali kao i svaka ekipa u ligi imaju svoje mane što ćemo pokušati iskoristiti i doći do pobjede", istakao je Galić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 28. KOLO:

Srijeda:

Leotar - Sloboda (16.00)
Tuzla siti - Posušje
Zrinjski - Sarajevo
Široki Brijeg - Velež (18.30)

Četvrtak:

Igman - Sloga (16.00)
Borac - Željezničar (18.00)

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC